AEK: Οι ξένοι παίκτες της «Ένωσης» και τα παράπονά τους

Ο Γεβγέν Σάκχοφ αποχαιρέτισε τους ανθρώπους της ΑΕΚ με μια μακροσκελή λίστα παραπόνων για όλα όσα βίωσε στο σύλλογο την τελευταία διετία. Προφορικώς μεν, αλλά με ένα σωρό επισημάνεις για τη λειτουργία του club, την απόστασή του από τους παίκτες, τη μοναξιά που αυτοί ένιωσαν μέσα στη σεζόν και τις ανάγκες τους που δεν καλύφτηκαν.

Δεν είναι ο μόνος ασφαλώς που έφυγε με πικρή γεύση από την ΑΕΚ, το ίδιο ισχύει και για τον Αντρέ Σιμόες, ο οποίος μετά από μια επταετία στην ομάδα, είδε να του λένε αντίο μέσα από τα Social Media, ακόμα μία απόδειξη ότι η Ένωση αδυνατεί να διαχειριστεί σωστά ακόμα και περιπτώσεις παικτών με ξεχωριστή ιστορία στον οργανισμό.

Τα δεδομένα για ΑΕΚ, Λε Ταλέκ και Μισελέν

Υπάρχουν βέβαια κι αυτοί που έχουν ακόμα συμβόλαια, αλλά σε μεγάλο βαθμό μετάνιωσαν για την επιλογή τους. Οι δύο Γάλλοι, ο Νταμιέν Λε Ταλέκ και ο Κλεμάν Μισελέν, θεωρούν ότι οι προπονητές στην ομάδα τους απαξίωσαν και γενικά δεν βρήκαν σημαντικούς λόγους για να δεθούν συναισθηματικά με το club. Αν και έχουν να παίρνουν σημαντικά χρήματα βάσει των εν ισχύ συμβολαίων τους, εύκολα θα αποχωρούσαν αν έβρισκαν τις ίδιες αμοιβές κάπου αλλού.

Ο προβληματισμός του Στάνκοβιτς και η σύγκριση οργάνωσης ΑΕΚ – Σάλτσμπουργκ

Ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς, είναι επίσης πολύ προβληματισμένος από την έλλειψη στοιχειώδους οργάνωσης σε καθημερινά ζητήματα, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι μετά τις προπονήσεις, δεν προβλέπεται φαγητό για τους παίκτες. Ο ίδιος είχε μάθει πολύ διαφορετικά στην επί σειρά ετών παρουσία του στην πρωταθλήτρια Αυστρίας, Σάλτσμπουργκ.

Ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς ένιωσε να τον αντιμετωπίζουν ως παίκτη δεύτερης ταχύτητας, γι αυτό και έχει στυλώσει τα πόδια, σκεπτόμενος να παραμείνει στην ομάδα και τα επόμενα δύο χρόνια του συμβολαίου του, μόνο για τα χρήματα. Δίχως να τον ενδιαφέρει δηλαδή αν θα παίζει ή όχι. Ένα αγκάθι για την ΑΕΚ που θέλει να τον παραχωρήσει.

Ο Όγκνιεν Βράνιες και η απογοήτευση του Άμραμπατ

Εκτός κλίματος ομάδας είναι εδώ και καιρό ο Όγκνιεν Βράνιες, ο οποίος έχει τους δικούς του λόγους που κυρίως αφορούν στην παγιωμένη άποψη για τον εαυτό του, σύμφωνα με την οποία είναι ο καλύτερος στόπερ της ΑΕΚ και έπρεπε πάντα να είναι βασικός. Θεωρεί ότι υπήρχε μεροληπτική στάση εναντίον του και υπέρ των Τζαβέλλα και Μήτογλου.

Απογοητευμένος από την ατμόσφαιρα και τη νοοτροπία γενικότερα στην ομάδα είναι επίσης ο Μίλαν Μοχαμάντι, ενώ ο Νόρντιν Άμραμπατ είχε εκφράσει δημοσίως τη δυσαρέσκειά του να αποχωρήσει από την ΑΕΚ για να επιστρέψει στην Ολλανδία. Γκρίνια έβγαλε μέσα στη σεζόν και ο Καρίμ Ανσαριφάρντ επειδή θεωρούσε ότι άξιζε να παίζει περισσότερο. Όσο για τον Αλεξάντερ Φράνσον, ακόμα απορεί για ποιο λόγο τον επέλεξαν για το ρόστερ της Ένωσης…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News