ΑΕΚ: Οι πρώτες αλλαγές στην εποχή Αλμέιδα

Η άφιξη του Ματίας Αλμέιδα στην Αθήνα για μόνιμη εγκατάσταση, σηματοδοτεί την έναρξη της δικής του εποχής στην ΑΕΚ.

Είναι γεγονός, πως με επίκεντρο και την εντυπωσιακή αποδοχή που υπάρχει από τον κόσμο, στην ΑΕΚ ποντάρουν πολλά πάνω στον Αργεντινό τεχνικό. Είναι σημαντικό πως έρχεται νωρίς, είναι κατασταλαγμένος για πρόσωπα και καταστάσεις και επίσης είναι αποφασισμένος να κάνει κάποιες βασικές αλλαγές. Η ΑΕΚ φρόντισε να του ανοίξει το δρόμο, αλλάζοντας πλήρως το τοπίο στα Σπάτα και σε σημαντικό βαθμό στο στελεχιακό δυναμικό.

Οι πρώτες που θα υπάρξουν στον τρόπο λειτουργίας άρχισαν ήδη να ξετυλίγονται. Ο Αλμέιδα ήταν απόλυτος για την παρουσία των συνεργατών του και δεν άφησε καμία χαραμάδα διαπραγμάτευσης για να αφαιρεθεί κάποιος από το δυναμικό που είχε η ΑΕΚ. Ηταν και αυτή μια από τις αιτίες που η ΑΕΚ προχώρησε σε διακοπή συνεργασίας με πρόσωπα όπως οι Νίκος Παναγιωτάρας και Παναγιώτης Βούλγαρης, καθώς πλέον υπάρχει το δυναμικό του Αλμέιδα.

Ο Αλμέιδα δεν θεωρεί αναγκαία την παρουσία μεταφραστή στην ομάδα, καθώς θα επικοινωνεί εκείνος και οι συνεργάτες του σε αγγλικά και ισπανικά. Βέβαια, στο στελεχιακό δυναμικό παραμένει ο Πάνος Αναστασόπουλος, που ωστόσο εδώ και καιρό έχει προαχθεί σε ρόλο επιμελητή του ποδοσφαιρικού τμήματος με εκτεταμένα καθήκοντα και καλύπτει ανάγκες μετάφρασης μόνο εφόσον παραστεί ανάγκη στην ομάδα.

Ο ρόλος του Ρόα

Επίσης, η παραμονή του Χρυσόστομου Μιχαηλίδη στο στελεχιακό δυναμικό ως προπονητής τερματοφυλάκων, σηματοδοτεί πως ο Κάρλος Ρόα (μεγάλη δόξα του παρελθόντος και προπονητής τερματοφυλάκων στη Σαν Χοσέ υπό τον Αλμέιδα) στην ΑΕΚ θα έχει έναν πιο άμεσο ρόλο κοντά του, ως δεύτερος βοηθός. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και υπό διαμόρφωση.

Οσον αφορά την προετοιμασία, οι παίκτες έχουν ήδη λάβει ειδικά προγράμματα εκγύμνασης για το διάστημα προ της έναρξης της προετοιμασίας από τον γυμναστή του Ματίας Αλμέιδα, Γκίντο Μπονίνι. Η επίσημη έναρξη της προετοιμασίας με τεστ και εργομετρικά είναι για τις 6 Ιουλίου, αλλά αυτό αφορά κυρίως τους διεθνείς που έχουν υποχρεώσεις μέχρι περίπου τις 15 Ιουνίου. Οι υπόλοιποι μη διεθνείς, αλλά και παιδιά από την ΑΕΚ Β’  που ενδεχομένως επιλεγούν θα ξεκινήσουν νωρίτερα δουλειά στα Σπάτα από τέλη Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News