AEK: Οι παραιτήσεις στα λόγια έγιναν μόδα

Όταν κάποιος αποφασίζει να αποχωρήσει από έναν εργασιακό χώρο, όταν πραγματικά μέσα του έχει φτάσει στο σημείο να αισθάνεται ότι δεν πρέπει να συνεχίσει σε αυτόν, όταν έχει επιλέξει κάτι άλλο για τον εαυτό του και δεν στέκεται στα χρήματα, τότε παραιτείται και εμμένει στην απόφασή του.
 
Στην ΑΕΚ παρατηρείται εδώ και κάμποσους μήνες το φαινόμενο να υπάρχουν παραιτήσεις στα λόγια αλλά όχι στις πράξεις. Αν εξαιρέσει κάποιος τον πρώην διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος Βασίλη Δημητριάδη, ο οποίος για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους είχε την ευθιξία να παραιτηθεί του ρόλου του παρά το γεγονός ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν ήθελε αυτό να συμβεί, ουδείς άλλος εκ των υπευθύνων για το αγωνιστικό κατάντημα της ΑΕΚ έχει ακολουθήσει τέτοιο δρόμο. Κι αναφερόμαστε ασφαλώς σε ανθρώπους οι οποίοι έχουν πολύ μεγαλύτερες ευθύνες για το ποδοσφαιρικό χάλι της ομάδας από τον πρώην θρυλικό επιθετικό της.

Το μπαλάκι στον Μελισσανίδη και το «αν θέλεις, παραιτούμαι»

Μετά από το συμβαν έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ στο Μαρούσι, ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ Παναγιώτης Κονέ φέρεται να ήταν ο πρώτος που έθεσε την παραίτησή του στη διάθεσή του Δημήτρη Μελισσανίδη. Αυτή ήταν η τρίτη φορά που προέβη σε κάτι ανάλογο, δίχως όμως αποφασιστικότητα για να υποστηρίξει αυτή την κίνηση. Κοντολογίς αυτό που έκανε ήταν το να ρίχνει το μπαλάκι στην πλευρά του προέδρου της ομάδας, αφήνοντας την απόφαση σε εκείνον. Δηλαδή μιλάμε για παραίτηση η οποία επί της ουσίας δεν είναι παραίτηση. 
 
Κατά τη διάρκεια εκείνης της ημέρας, το έπραξαν κι άλλοι. Ουδείς εξ αυτών όμως είπε στον Μελισσανίδη ότι φεύγει δίχως να το συζητά. Όλοι τους απευθύνθηκαν σε εκείνον λέγοντάς του “αν θέλεις να παραιτηθώ πες μου να το κάνω”. Ευρισκόμενος σε τόσο δύσκολη κατάσταση και δίχως να έχει λάβει οριστικές αποφάσεις ή να έχει έτοιμες λύσεις, ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ δεν έχει κάνει δέκτες ακόμα αυτές τις παραιτήσεις στα λόγια. Προφανώς και από το λογικό πείσμα που κάθε ιδιοκτήτης ομάδας θα είχε όταν οι οπαδοί υποδεικνύουν τι πρέπει να κάνει. 
 
Από την άλλη όμως, οι φίλοι της ΑΕΚ που επισκέφτηκαν το Μαρούσι ζητώντας την παραίτηση όλων, ήταν καλά διαβασμένοι. Διότι είπαν στα στελέχη της ομάδας ότι θα πρέπει να επιμείνουν σε αυτές ό,τι και να τους πει ο πρόεδρος. Η αλήθεια είναι όμως ότι κανείς εκ των ανθρώπων που κατέχουν τα καίρια πόστα πιστεύει ότι ευθύνεται. Γι’ αυτό και οι παραιτήσεις τους είναι επί της ουσίας πράξεις που κρύβουν την επιθυμία τους να παραμείνουν στην ομάδα μέσα από την άρνηση του Μελισσανίδη να τις αποδεχθεί. Όποιος θέλει να φύγει παίρνει το καπελάκι του και φεύγει. Όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορίες για αγρίους.
 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News