ΑΕΚ: Οι φάσεις που οδηγούν την Ενωση στα... χαρακώματα με τον Κλάτενμπεργκ

ΑΕΚ: Βρίσκεται σε ανοιχτή ρήξη πλέον με τον Αγγλο αρχιδιαιτητή και οι αιτίες είναι συγκεκριμένες

Ηταν κάτι σχεδόν αναμενόμενο. Από το ξεκίνημα της σεζόν, το ζήτημα της διαιτησίας απασχολεί σχεδόν σε σταθερή βάση την ΑΕΚ.

Εστω και εάν μέχρι τώρα, η Ενωση παρέμενε η μόνη ομάδα που δεν είχε άρει την εμπιστοσύνη της από την παρουσία του Μαρκ Κλάτενμπεργκ σε ρόλο αρχιδιαιτητή, φάνηκε πως το ματς στο Περιστέρι ράγισε οριστικά το γυαλί.

«Η ΑΕΚ εξακολουθεί να στηρίζει τον κύριο Κλάτενμπεργκ για να δούμε πόσο ακόμα θα συνεχίσει να  προκαλεί, να εκτίθεται και στο τέλος να γελοιοποιείται. Συνεχίστε τον έρωτά σας, κύριε Κλάτενμπεργκ!», ανέφερε η θέση της ΠΑΕ που δεν αφήνει αμφιβολίες για τη στάση της απέναντι στον Αγγλο.

Πως φτάσαμε ως εδώ, είναι η μικρή ιστορία σχεδόν ολόκληρου του πρωταθλήματος. Διότι, πολλά από τα όνειρα της ΑΕΚ για μια ομάδα που θα διεκδικούσε επί ίσοις όροις το πρωτάθλημα έμπλεξαν με διαιτητικές αποφάσεις και μετατράπηκαν σε εφιάλτες.

Οι επίμαχες φάσεις 

Το ματς στο Περιστέρι, με το μη καταλογισμό πέναλτι στον Μάνταλο σε μαρκάρισμα του Ντένις, αλλά και τη μη αποβολή του Κουλούρη για χτύπημα στον αρχηγό της ΑΕΚ, αποτέλεσαν το κερασάκι στην τούρτα. Μέχρι να φτάσουμε εκεί, υπήρξαν πολλά που προκάλεσαν την ανοιχτή ρήξη της ΑΕΚ με τον Κλάτενμπεργκ.

  • Η αρχή του προβλήματος βρίσκεται στον περασμένο Σεπτέμβρη. Η ΑΕΚ σοκάρεται στην Κρήτη, μένει στην ισοπαλία με 3-3 σε ματς που προηγήθηκε με 3-0 και πνέει μένεα εις βάρος των Φωτιά (διαιτητή) και Σκουλά (VAR). «Να μην έχει κανείς την παραμικρή αμφιβολία ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια το τι και γιατί συνέβη στον χθεσινό αγώνα με τον ΟΦΗ. Οσοι πίστεψαν ότι βρήκαν τον μοναδικό τρόπο για να σταματήσουν την ομάδα μας, τους λέμε απλά ότι το έγκλημα, που δεδομένα συντελέστηκε, δεν πρόκειται να περάσει έτσι», ανέφερε η θέση της ΠΑΕ μετά το παιχνίδι. Για ποιον λόγο έγινε αυτό; Για τη μη αποβολή στην κλωτσιά στο πρόσωπο του Χατζισαφί, την αποβολή του Λιβάι την ώρα που δεν υπήρξε ανάλογη κίνηση προς τους παίκτες του ΟΦΗ για το μαρκάρισμα και τους διαπληκτισμούς έπειτα, τις φάσεις των δύο από τα τρία γκολ, στα οποία υπάρχει επιθετικό φάουλ στον Βράνιες (στο πρώτο) και διαμαρτυρίες για οφσάιντ (στο τρίτο).

  • Στο Βόλο, η ΑΕΚ επικράτησε με 3-1, αλλά είχε οικτρά παράπονα από τη διαιτησία του Τζοβάρα, με Κουμπαράκη στο VAR. Ο βοηθός Μωϋσιάδης (κατά σύμπτωση, ο βοηθός VAR στο πρώτο προημιτελικό του κυπέλλου στην Τούμπα με το ακυρωθέν γκολ του Τσούμπερ), σταμάτησε τρεις φορές τον Τσούμπερ με οφσάιντ που δεν ήταν, ενώ ακύρωσε και γκολ του Μάνταλου ενώ η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή. Η πιο έντονη διαμαρτυρία από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, αφορά τη μη αποβολή του Γκρίλο, που χτύπησε τον Σιμόες εκτός φάσης, αλλά δεν τιμωρήθηκε από διαιτητή, βοηθό ή έστω το VAR και διατηρήθηκε η αριθμητική ισορροπία.

  • Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, υπάρχει η φάση που έκρινε εν πολλοίς το παιχνίδι. Ο Βράνιες έκανε κίνηση μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού και δέχθηκε μαρκάρισμα από τον Μασούρα, ο Πορτογάλος Βερίσιμο δεν υπέδειξε πέναλτι και στην κόντρα επίθεση οι φιλοξενούμενοι σκόραραν και πήραν προβάδισμα στο σκορ.

  • Το ματς στην Τρίπολη ανήκει σε αυτά που δεν πρέπει να διεξάγονται, καθώς είναι επικίνδυνα για τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών και δεν μπορεί να παιχθεί ποδόσφαιρο, αλλά ο Καραντώνης είχε διαφορετική άποψη και το ματς διεξήχθη σε βούρκο, με την ΑΕΚ να χάνει δύο βαθμούς.
  • Στο ματς με τον Παναιτωλικό, υπήρξαν τρεις αμφισβητούμενες φάσεις (μαρκάρισμα στον Αμραμπατ, φάουλ στον Μάνταλο στο ξεκίνημα της φάσης της ισοφάρισης, χέρι του Λούι μέσα στην περιοχή), όπου και οι τρεις καταλογίστηκαν εις βάρος της ΑΕΚ.

Μεσολάβησε το πρώτο ματς κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ με το ακυρωθέν γκολ του Τσούμπερ, μέχρι αυτά που συνέβησαν στο Περιστέρι. Υπό συνθήκες, η ΑΕΚ θα μπορούσε με διαφορετικές διαιτητικές αποφάσεις να έχει ακόμα τουλάχιστον έξι βαθμούς και να είναι γερά στο κόλπο του πρωταθλήματος.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News