AEK: Οι επιλογές του Οφρυδόπουλου μοιάζουν με συμβιβασμό κατά της μουρμούρας

Αν υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής που αδικήθηκε κατάφωρα από τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο στην επιλογή της ενδεκάδας για το παιχνίδι με τον Aρη, αυτός είναι ο κεντρικός αμυντικός Σίμος Μήτογλου.

Παρόλο που ήταν εκ των κορυφαίων της ΑΕΚ στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, ο υπηρεσιακός τεχνικός της ομάδας επέλεξε να χρησιμοποιήσει το πλήρως αποτυχημένο δίδυμο που συνθέτουν ο Όγκνιεν Βράνιες με τον Γιώργο Τζαβέλλα. Και τούτο συνέβη στο βωμό μιας δήθεν εμπειρίας που οι συγκεκριμένοι δύο προσθέτουν στο παιχνίδι της ομάδας. Εμπειρία αλλά και γκάφες.

Η ΑΕΚ και τα ερωτήματα για τα κριτήρια επιλογής της ενδεκάδας

Το γεγονός ότι η ΑΕΚ δέχθηκε δύο παιδικά γκολ στο παιχνίδι με τον Άρη από λάθη άλλων ποδοσφαιριστών, δεν εξιλεώνει τους δύο προαναφερθέντες για την κάκιστη παρουσία τους και στο συγκεκριμένο ματς. Κι επιπροσθέτως δημιουργεί ερωτήματα για τις επιλογές του προπονητή και πως οδηγείται σε αυτές, αδικώντας έναν παίκτη που φέτος συνιστά μία από τις ελάχιστες ελπιδοφόρες εξελίξεις για την ΑΕΚ της επόμενης ημέρας. Την είχε την απορία και ο ίδιος ο 21χρονος στόπερ όταν είδε ότι μένει εκτός ενδεκάδας, όμως ακριβώς επειδή ο Μήτογλου είναι ένα πολύ συνετό και σοβαρό παιδί, απλώς το προσπέρασε και πλέον κοιτάζει τον επόμενο αγώνα. 

Δυστυχώς με την συγκεκριμένη επιλογή, ο Οφρυδόπουλος έδειξε ότι πορεύεται ακολουθώντας τα λάθη των προηγούμενων προπονητών, σαν να φοβάται να αφήσει έξω συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές υπό το φόβο να δημιουργήσουν μουρμούρες στα αποδυτήρια. Κάτι τέτοιο μοιάζει να ισχύει και με τον Νόρντιν Άμραμπατ, ο οποίος χρησιμοποιείται κατά κόρον στη θέση «10» που δεν ταιριάζει καθόλου στα χαρακτηριστικά του και κάθε άλλο παρά βοηθά το παιχνίδι της ομάδας. Περισσότερο καθυστερεί την ανάπτυξη και προκαλεί σύγχυση και νεύρα στους υπόλοιπους, παρά προσφέρει ουσία στην προσπάθειά της ΑΕΚ να δημιουργήσει και να επιτεθεί.

Ο Μάνταλος… που δεν γκρινιάζει

Ο Πέτρος Μάνταλος για παράδειγμα, δεν είναι τέτοιος παίκτης. Είναι ένας ήρεμος χαρακτήρας που δεν δημιουργεί ενοχλητικές καταστάσεις και παρά το γεγονός ότι δεν του αρέσει που κάθεται στον πάγκο, δεν θα γκρινιάξει και δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στον προπονητή. Δυστυχώς όλα αυτά δείχνουν ότι ο Οφρυδόπουλος κάνει υποχωρήσεις για να έχει μία ελεγχόμενη κατάσταση στα αποδυτήρια και δίνουν δίκιο στους πολλούς που υποστήριζαν ότι στη φάση που βρέθηκε, η ΑΕΚ θα έπρεπε να στρατολογήσει έναν πιο έμπειρο προπονητή, με θητεία στη μεγάλη κατηγορία, για να έχει καλύτερες πιθανότητες να κερδίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News