ΑΕΚ: Οι δύσκολες αποστολές του Κουχάρσκι και η «επιχείρηση - ξεσκαρτάρισμα»

ΑΕΚ: Οι δύσκολες αποστολές του Κουχάρσκι και η «επιχείρηση – ξεσκαρτάρισμα» | Μεταγραφές | Super League

Η είδηση της συμφωνίας της ΑΕΚ με τον Ράντοσλαβ Κουχάρσκι, συνοδεύεται με τη φήμη του μετρ των πωλήσεων που κουβαλά πάνω του ο Πολωνός τεχνικός διευθυντής.

Είναι αλήθεια, ότι στο παρελθόν αποδείχθηκε εξαιρετικά ικανός στο συγκεκριμένο τομέα. Και σίγουρα, θα του χρειαστεί αρκετή από την ικανότητα του για να βρει λύσεις για την ΑΕΚ, καθώς υπάρχουν πολλές περιπτώσεις παικτών που δεν είναι πλέον στις επιλογές, αλλά έχουν συμβόλαια και οι περισσότεροι και υψηλά.

Οι… εύκολες υποθέσεις για την ΑΕΚ αφορούσαν τις αποχωρήσεις των Σιμόες και Σάκχοφ. Αμφότεροι δεν είχαν πείσει πως μπορούν να είναι πρώτες λύσεις, αλλά τα συμβόλαια έληγαν φέτος και ήδη αποτελούν παρελθόν… αναίμακτα όσον αφορά το οικονομικό. Ωστόσο, τα δύσκολα είναι μπροστά. Πρώτος και σημαντικότερος σε αυτή τη μακρά λίστα, ο Νταμιέν Λε Ταλέκ. Ο Γάλλος τον οποίο η ΑΕΚ πήρε πέρυσι ως σημείο αναφοράς στα χαφ, δεν έγινε ποτέ βασικός και τους τελευταίους μήνες ακόμη και ως αλλαγή σπάνια εμφανίστηκε. 

Στην ΑΕΚ θέλουν να λύσουν το συμβόλαιο, μόνο που αυτό είναι στις 650.000 ευρώ και ο 32χρονος Γάλλος δεν είναι κι εύκολο να πειστεί να το αφήσει. Ο Κουχάρσκι θα πρέπει να βάλει μεγάλο μέρος της διαπραγματευτικής του ικανότητας, καθώς εάν ο Λε Ταλέκ θα πρέπει να βρει κάτι άλλο κοντά σε αυτές τις απολαβές ή αν δεν κάνει μια συμφέρουσα συμφωνία με την ΑΕΚ για λύση του συμβολαίου. Δύσκολη εξίσωση.

Ο Βράνιες και οι άλλοι

Εξίσου υψηλό δείκτη δυσκολίας εμφανίζει και η υπόθεση του Ογκνιεν Βράνιες. Με την αδιαφορία που επέδειξε τους τελευταίους μήνες εξόργισε και τους πλέον θερμούς υποστηρικτές της παρουσίας του στην ομάδα. Εχει άλλον έναν χρόνο κλειστό συμβόλαιο με απολαβές που φτάνουν στο μισό εκατ. ευρώ ετησίως και είναι ξεκάθαρο, πως δεν πρόκειται να το αφήσει εύκολα. Για τον Βράνιες φέρεται πως έχει θετική πρώτη εικόνα ο Αλμέιδα, οπότε ίσως να είναι τουλάχιστον στο ξεκίνημα της προετοιμασίας. 

Τα μεγάλα θέματα για την ΑΕΚ δεν σταματούν εδώ. Σε εκκρεμότητα μένει ο Μιχάλης Μπακάκης, ανενεργός σχεδόν σε όλο το διάστημα της περασμένης σεζόν. Πάνω από 300 χιλιάδες οι ετήσιες απολαβές του, με ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο. Δύσκολο για έναν παίκτη που έφυγε τελείως από το προσκήνιο, να βρεθεί ομάδα που να σκέφτεται να του δώσει τέτοια ποσά για να τον πάρει. Η ΑΕΚ πρέπει να βρει τη λύση, αλλά είναι δύσκολο.

Επίσης, στην ΑΕΚ θα ήθελαν να βρουν λύσεις και σε επιμέρους θέματα. Θα ήταν ιδανικό να βρισκόταν ομάδα για τον Ανσαριφάρντ που έχει λαμβάνειν μισό εκατ. ευρώ για ένα χρόνο ακόμα ή τις 400.000 ευρώ του Κλεμάν Μισελέν και φυσικά τις περίπου 250.000 του Στράτου Σβάρνα. Υπό έντονη αμφιβολία βρίσκεται και ο Παναγιώτης Τσιντώτας, αν και στην ΑΕΚ εκτιμούν πως δεν θα είναι μεγάλο πρόβλημα να βρεθεί τρόπος για να λυθεί το συμβόλαιό του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News