ΑΕΚ: Ο Τσούμπερ υπέγραψε και απελευθερώθηκε

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συμφωνίας της με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης για την αγορά των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή Στίβεν Τσούμπερ». Με αυτήν την ολιγόλογη ανακοίνωση, η ΑΕΚ επισημοποίησε μια από τις πιο ακριβές μεταγραφές της νέας εποχής.

Εναντι 2 εκατ. ευρώ και με ηγεμονικό συμβόλαιο που υπερβαίνει το 1 εκατ. ευρώ ετησίως, ο Ελβετός διεθνής μεσοεπιθετικός γίνεται βασικό κομμάτι στην ΑΕΚ των επόμενων ετών.

Το χαμόγελο του Τσούμπερ κατά τη διάρκεια της υπογραφής του συμφωνητικού μεταξύ της Ενωσης και της γερμανικής ομάδας για την παραχώρηση του, είναι απόλυτα ενδεικτικό της διάθεσης που βρίσκεται ο παίκτης. Ο Τσούμπερ είναι ενθουσιώδης για την παραμονή στην ΑΕΚ και δεν έκρυβε πως αγχωνόταν, όσο βρισκόταν σε αναμονή η διαδικασία. Δεν είχε καμία αμφιβολία – παρά την κάκιστη πορεία της ομάδας – πως η ΑΕΚ και η Αθήνα θα γίνουν το «σπίτι» του για τα επόμενα τρία χρόνια, καθώς έχει υπογράψει ως το καλοκαίρι του 2024.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ΑΕΚ ATHENS FC (@aekfc_official)

 

Για την ΑΕΚ υπήρχε εδώ και καιρό η πρόθεση για την αγορά του Τσούμπερ. Δεν είχαν κλονιστεί παρά το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα που έπεσε ο Ελβετός άσος. Ισως επειδή δεν είναι τυχαίο, ότι συνέπεσε με την περίοδο του Γιαννίκη στον πάγκο της ΑΕΚ. Μια επιλογή της διοίκησης που ξεκάθαρα δεν βρήκε και δεν βοήθησε κανέναν, ούτε σε ομαδικό, ούτε σε προσωπικό επίπεδο. Αλλά δεν θα μπορούσε να υπάρξει και μια συμφωνία τέτοιου επιπέδου, δίχως να υπάρχει και θετική εισήγηση από τον προπονητή.

Με την έγκριση του Αλμέιδα

Για την ακρίβεια, αποτελούσε βασική προϋπόθεση. Ο Αλμέιδα είδε τον Ελβετό σε αρκετά παιχνίδια και δια ζώσης στο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και «άναψε» άμεσα το πράσινο φως για την απόκτηση τυ. Ετσι, η ΑΕΚ έκανε την κίνηση της προς την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, αν και η καταληκτική ημερομηνία για την απόκτηση των δικαιωμάτων του, ήταν η 31η Μαΐου. Το σημαντικό είναι πως η ΑΕΚ επενδύει στον Τσούμπερ, για να αποτελέσει ηγέτη στη νέα εποχή.

Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε, πως εδώ και καιρό ο Τσούμπερ έχει αναλάβει ιδιαίτερα ξεχωριστό ρόλο στην καθημερινότητα της ομάδας. Μολονότι Ελβετός, δεν είναι ψυχρός και απόμακρός, αλλά αποτελεί ηγετική προσωπικότητα εντός των αποδυτηρίων. Εχει αναλάβει πρωτοβουλίες για να φτιάξει το κλίμα και η εικόνα της ομάδας, τόσο με αρχηγικές ομιλίες, όσο και με πρωτοβουλία για διοργάνωση δείπνων ενότητας μεταξύ της ομάδας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News