ΑΕΚ: Ο Παπαδημητρίου έδωσε στίγμα με τον Αλμέιδα

Ηταν 1η Μαρτίου του 2021, όταν η ΑΕΚ γνωστοποιούσε τη συμφωνία με τον Γιάννη Παπαδημητρίου.

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Γιάννη Παπαδημητρίου, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του επικεφαλής της «κιτρινόμαυρης» Ακαδημίας, ενώ ταυτόχρονα θα προσφέρει τις υπηρεσίες του και στον τομέα του σκάουτινγκ της πρώτης ομάδας και των υποδομών», ανέφερε για τον αρχικό ρόλο του Παπαδημητρίου η ΠΑΕ, σε μια υπόθεση που φαινόταν θέμα χρόνου να εξελιχθεί.

Δεν χρειάστηκαν περισσότεροι από τρεις μήνες, για να αναβαθμιστεί ο Παπαδημητρίου και να γίνει πλέον το νο 1 στο οργανόγραμμα της ΑΕΚ. «Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την ανάληψη των καθηκόντων του Εκτελεστικού Διευθυντή από τον κ. Γιάννη Παπαδημητρίου. Ο κ. Παπαδημητρίου, του οποίου η συνεργασία με την ομάδα μας ξεκίνησε από την 1η Μαρτίου 2021, θα έχει την υψηλή επιστασία της λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΠΑΕ ΑΕΚ (πρώτη ομάδα και Ακαδημίες», ανέφερε η ΑΕΚ στις 18 Μαΐου του περασμένου χρόνου.

Για να μην υπάρχει μάλιστα η παραμικρή αμφιβολία για το ρόλο και τη σημασία του Παπαδημητρίου, την ίδια ημέρα ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε αναφέρει κατά τον απολογισμό της σεζόν προς τους δημοσιογράφους. «Ο Γιάννης Παπαδημητρίου αναλαμβάνει Εκτελεστικός Διευθυντής. Εχει εμπειρία. Θα έχει και τις ακαδημίες, αλλά βασικά την πρώτη ομάδα. Θα είναι το Α και το Ω». Σήμερα, ένα χρόνο μετά, ήρθε η στιγμή ο εκτελεστικός διευθυντής της ΑΕΚ να δώσει το δικό του στίγμα με τη συμφωνία με τον Ματίας Αλμέιδα.

Με σφραγίδα Παπαδημητρίου

Αποτελεί κοινό μυστικό, πως η επιλογή του Αργεντινού τεχνικού φέρει τη σφραγίδα του Παπαδημητρίου. Βλέπετε, μπορεί η ΑΕΚ να άλλαξε δύο τεχνικούς μέχρι την υπηρεσιακή λύση του Οφρυδόπουλου, αλλά ο Παπαδημητρίου δεν ήταν πεπεισμένος για κανέναν από τους Μιλόγεβιτς και Γιαννίκη. Τώρα, πήρε την ευθύνη πάνω του και έκανε μεγάλο μέρος των επαφών, με τη σύμφωνη γνώμη βέβαια και του Παναγιώτη Κονέ και αμφότεροι έδωσαν τη θετική εισήγηση προς τον Μελισσανίδη.

Ο Παπαδημητρίου ήρθε στην ΑΕΚ συνοδευόμενος με τη φήμη πως είναι εξαιρετικός στην ανίχνευση προπονητή. Είναι εκείνος που πρωτόφερε στην Ελλάδα τον Λουτσέσκου για λογαριασμό της Ξάνθης, ενώ και ο Μίλαν Ράσταβατς στέριωσε στην Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο, πως αμφότεροι συνδέθηκαν πέρυσι με την ΑΕΚ, με τον Ρουμάνο να είναι ο…απαγορευμένος καρπός και ο Ράσταβατς να ξέρει πως υπήρχε ενδιαφέρον και να είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή.

Η επιμονή του Παπαδημητρίου ήταν και αυτή που έκρινε την υπόθεση Αλμέιδα, έναντι των άλλων υποψηφίων. Ο Λέκο για πολύ μεγάλο διάστημα, ήταν στη πρώτη γραμμή και για επίσης μεγάλο διάστημα ήταν η βασική επιλογή στην οποία έδειχνε να καταλήγει ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ηταν υπόθεση που χειριζόταν με δικούς του συμβούλους ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, ενώ υπήρξε και άλλη σοβαρή συζήτηση με υποψήφιο προπονητή, ακόμη και μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News