ΑΕΚ: Ο Ντι Φραντσέσκο, ο τελευταίος που αρνήθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη

Με την απόφαση να ενεργοποιήσει στον πάγκο της τον Ματίας Αλμέιδα από το ερχόμενο καλοκαίρι, η ΑΕΚ επί της ουσίας προχώρησε σε μια επιλογή που όντως είχε δουλέψει πολύ. Δεν ήταν όμως ούτε σε αυτή την περίπτωση η πιο δυνατή που είχε κατά νου, ίσως να ήταν και η επιλαχούσα μεταξύ των προπονητών που είχαν πάρει κεφάλι στη σχετική short list.

Ξετυλίγοντας το κουβάρι, ξεκινάμε από τον Φερνάντο Σάντος. Επί της ουσίας δεν έγινε ποτέ σοβαρή συζήτηση καθώς ο Πορτογάλος είχε πει πως θα μπει σε τέτοια μετά τα ματς της Πορτογολίας. Από τη στιγμή που εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Μουντιάλ, το θέμα έκλεισε πριν καν ανοίξει.

Το χρονικό των συζητήσεων και των αρνήσεων στις προτάσεις της ΑΕΚ που οδήγησαν στην επιλογή Αλμέιδα

Πολύ σοβαρή και οργανωμένη προσπάθεια έγινε για τον Ρούντι Γκαρσία, τον Γάλλο κόουτς. Ήρθαν εδώ οι εκπρόσωποί του, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις, αλλά ο ίδιος δεν συγκινήθηκε. Δεν είπε ποτέ όχι, δεν είπε όμως και ναι. Άφησε μια χαραμάδα για το καλοκαίρι όμως η ΑΕΚ καιγόταν να βρει προπονητή τον Απρίλιο.

Στην πορεία έγινε η ταυτόχρονη διπλή προσπάθεια για τους Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο και Εουσέμπιο ντι Φραντζέσκο, ενώ παράλληλα δουλεύονταν οι περιπτώσεις των Ιβάν Λέκο και Ματίας Αλμέιδα. Εδώ συνέβησαν τα εξής:

1. Ο Πελεγκρίνο ζήτησε χρόνο για να απαντήσει τον Ιούνιο, οπότε αυτομάτως «κόπηκε» από τη διαδικασία.

2. Ο Λέκο έμεινε πίσω καθώς ήταν από την αρχή ένα θέμα το παρελθόν του και η εμπλοκή του στο σκάνδαλο με τη χειραγώγηση αγώνων και το ξέπλυμα χρήματος στο Βέλγιο, αν και έκανε καλή εντύπωση στον Μελισσανίδη.

3. Ο Αλμέιδα φάνηκε γρήγορα πιο «ζεστός» από όλους, ήρθε στην Ελλάδα, έδειξε μεγάλο ζήλο για να πάρει τη δουλειά κι έτσι κέρδισε τον μεγαλομέτοχο.

4. Ο Ντι Φραντσέσκο παρέμενε η πιο δυνατή επιλογή έως και τη Μεγάλη Πέμπτη, όταν μέσω τηλεδιάσκεψης οι άνθρωποι της ΑΕΚ τον ρώτησαν αν θέλει να αναλάβει άμεσα. Εκείνος απάντησε ότι δεν είναι σωστό αυτό να συμβεί ενόσω η ομάδα έχει προπονητή και πρότεινε να τα πουν ξανά μετά το τέλος των πλέι οφς. Δεν έδειχνε σίγουρος.

Έτσι, ο Αλμέιδα έγινε το γκραν φαβορί και τελικά πήρε τη δουλειά. Αν ο Ιταλός είχε πει «si» τη Μεγάλη Πέμπτη, η ΑΕΚ θα είχε σήμερα άλλον προπονητή.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News