AEK: Ο Μάνταλος και τα γινάτια μιας... παλαιολιθικής εποχής!

AEK: Ο Μάνταλος και τα γινάτια μιας… παλαιολιθικής εποχής! | Παρασκήνιο | Super League

Όταν ο κόσμος τριγύρω χάνεται, στην ΑΕΚ βαρκούλες αρμενίζουν. Και τούτο οφείλεται στη νοοτροπία του club που είναι παγιωμένη και ριζωμένη σε τέτοιο βαθμό ώστε ν’ αρνείται τα προβλήματα της. Κάνει ότι δεν βλέπει όλα αυτά για τα οποία φωνάζουν οι υπόλοιποι. Κι όταν μιλάμε για υπόλοιπους, αναφερόμαστε σε νοήμονες φιλάθλους και οπαδούς.

 
Αφημένη στη λογική του Δημήτρη Μελισσανίδη να παραβλέπει πράγματα τα οποία είναι τόσο μα τόσο αποθαρρυντικά για την εξέλιξη της ομάδας, η ΑΕΚ επιτρέπει να υπάρχουν πληγές ανοιχτές, τις οποίες θα μπορούσε και θα έπρεπε να σβήνει. Ας πάρουμε για παράδειγμα την υπόθεση σου Πέτρυ Μάνταλου. 
 

Οι τακτικές της ΑΕΚ που ενισχύσουν την εσωστρέφεια και την αμφισβήτηση του κόσμου

Πώς είναι δυνατόν αλήθεια ο αρχηγός μιας ομάδας να υπαινίσσεται ανοιχτά ότι θέλει να αποχωρήσει από αυτήν και η μόνη αντίδραση που υπάρχει να είναι μία διαρροή ενός ανώνυμου στελέχους το οποίο τάχα μου είπες σ’ ένα, δημοσιογράφο ότι δεν φεύγει ποτέ από την ΑΕΚ όσο ο Μελισσανίδης θα είναι σε αυτήν.
 
Τούτες οι αναχρονιστικές και παλαιολιθικές τακτικές, περισσότερο ενισχύουν την εσωστρέφεια και την αμφισβήτηση του κόσμου παρά διατρανώνουν την ύπαρξη ισορροπίας και αγωνιστικής δικαιοσύνης στην ομάδα. 
 
Δεν υπάρχει φίλος της ΑΕΚ ο οποίος να μην αντιλαμβάνεται πώς στις πλάτες του Μάνταλου, ο Μελισσανίδης έχει ακουμπήσει ένα βάρος το οποίο ο ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να σηκώσει. Και αντί η ΠΑΕ να τον προστατέψει απαλλάσσοντάς τον από αυτό το βαρύ φορτίο που εκείνη του επέβαλε όταν τον αποκαλούσε ηγέτη στην επίσημη ανακοίνωσή της, αφήνει την ιστορία να αιωρείται και να κουκουλώνεται πίσω από παλαιακές στρατηγικές.

Η άρνηση της πραγματικότητας πίσω από εγωισμούς, εμμονές και γινάτια

 
Γενικότερα αυτή η λογική έχει ρίξει στην ΑΕΚ σε πολλές παγίδες και την έχει βάλει σε μεγάλους μπελάδες. Η άρνηση της πραγματικότητας πίσω από επιμονές, εγωισμούς, εμμονές και γινάτια, είναι η βασική αιτία αποξένωσης από τον κόσμο της και έλλειψης εμπιστοσύνης από τη μεριά του για όλα όσα γίνονται στην ΠΑΕ. Αν ξεχωρίσουμε το κομμάτι των εγκαταστάσεων από το αμιγώς αγωνιστικό, η ΑΕΚ διαχειρίζεται τα προβλήματα της με τρόπο που τα κάνει να φαίνονται πολλές φορές μεγαλύτερα και από ότι είναι. 
 
Και για να είμαστε και απόλυτα ειλικρινής αν δεν υπήρχε το μεγάλο έργο του γηπέδου, η διοίκηση Μελισσανίδη θα αντιμετώπιζε πολύ μεγάλο πρόβλημα και δεν θα μπορούσε να σταθεί κρίνοντας από όλα όσα έχει πράξει σε αγωνιστικό επίπεδο τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News