ΑΕΚ: Ο χρόνος πιέζει για το νέο προπονητή!

ΑΕΚ: Ο χρόνος πιέζει για το νέο προπονητή μιας και έχει ήδη μπει ο Απρίλιος

Είναι δεδομένο, πως η ΑΕΚ βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού. Από τη μία, τα αγωνιστικά και η επιστροφή στη δράση με το μεγάλο ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό και από την άλλη, η ανάγκη να κατασταλάξει σε έναν προπονητή σημείο αναφοράς για το μέλλον της ομάδας.

Για εκείνον που θα αναμορφώσει την ΑΕΚ, που δεν θα επιτρέψει ξανά να υπάρχει εικόνα όπως της τρέχουσας περιόδου. Ο Ρούντι Γκαρσία είναι μια επιλογή, αλλά με εξαιρετικά περιορισμένες πιθανότητες.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να ρίξει τον πήχη των προσδοκιών αναφορικά με το όνομα του προπονητή. Αυτό που δεν μπορεί να αρνηθεί πάντως, είναι πως υπάρχει αδήριτη ανάγκη για να υπάρξει άμεσα συμφωνία. Ο Απρίλης άρχισε να τρέχει και η ΑΕΚ ξέρει, πως το αργότερο ως το τέλος του – ιδανικά για τους παράγοντες της ομάδας μέχρι τα μέσα – θα πρέπει να έχουν κατασταλάξει στην επιλογή τους, δίχως να υπάρχει περιθώριο λάθους.

H AEK μπορεί να κλείσει άμεσα προπονητή

Η ΑΕΚ έκανε λόγο για πιθανές επαφές με 15-20 προπονητές, κάτι που εάν ισχύει είναι επικίνδυνο για τις «κιτρινόμαυρες» αναζητήσεις. Διότι, εάν έχει τόσο μεγάλο εύρος στις αναζητήσεις της, σημαίνει απλά πως δεν έχει κατασταλάξει στο τι ψάχνει και που θα το βρει. Αρα, ελλοχεύει μεγάλος κίνδυνος να επαναληφθούν οι λανθασμένες επιλογές των προηγούμενων ετών και θα γίνει φανερό, πως πάλι η ΑΕΚ προχωρά δίχως στρατηγική.

Ρεπορταζιακά πάντως, η ΑΕΚ φαίνεται πως έχει προχωρήσει καλά κάποιες περιπτώσεις ακόμα πέραν του Γκαρσία. Και μέσα από τις διερευνητικές επαφές, υπάρχουν προϋποθέσεις για να κλείσει νωρίς η υπόθεση του προπονητή. Ωστόσο, φαίνεται πως δεν υπάρχει ακόμα η αποφασιστικότητα ή το όνομα (πέραν του φημισμένου Γάλλου) που θα τους καλύψει για να κάνουν άμεσα την κίνηση τους και φαίνεται πως στην Ενωση θέλουν να δώσουν λίγο χρόνο και για κάποιες επιλογές ακόμα.

Η εισήγηση των Παπαδημητρίου-Κονέ στον Μελισσανίδη

Αναμφίβολα, η συγκεκριμένη απόφαση σίγουρα εμπεριέχει ρίσκο. Στην ΑΕΚ πάντως, δείχνουν διατεθειμένοι να αναλάβουν το σχετικό ρίσκο μέχρι να βρουν τον ιδανικό. Ιδανικά, θα επιθυμούσαν να έχει την ευκαιρία να δει την ομάδα στα ματς που θα απομένουν στο πρωτάθλημα, αλλά και για να ξέρουν οι παίκτες πως ήδη υπάρχει ο άνθρωπος που θα έχει το κουμάντο την επόμενη σεζόν και βγάζει συμπεράσματα.

Είναι ξεκάθαρο πλέον, ότι οι Παπαδημητρίου και Κονέ πιέζονται από το χρόνο, ώστε να εισηγηθούν με αποφασιστικότητα γι’ αυτό που πιστεύουν πως αποτελεί τη λύση που θα βγάλει την ΑΕΚ από το αδιέξοδο. Γνωρίζοντας αμφότεροι, πως είναι η τελευταία ευκαιρία τους να κερδίσουν τις εντυπώσεις και να δώσουν στον Μελισσανίδη την εισήγηση για μια σωστή επιλογή που θα άρει κάθε αμφιβολία και βέβαια θα στηριχθεί έμπρακτα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News