ΑΕΚ: Ο Αθανασιάδης κερδίζει τον Αλμέιδα

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, κάθε ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει ξεκινά το σχηματισμό της από τον άσο. Η ΑΕΚ έκανε πέρυσι μια σοβαρή επένδυση με την απόκτηση του Τσίτσαν Στάνκοβιτς, αλλά αυτό το καλοκαίρι φαίνεται πως τα πράγματα θα είναι ξανά κρίσιμα για τον φύλακα άγγελο της «κιτρινόμαυρης» εστίας. Σύμφωνα μάλιστα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα πρέπει να θεωρείται αρκετά πιθανή η αναβάθμιση του Γιώργου Αθανασιάδη και η παραμονή του στην ΑΕΚ.

Στον αρχικό σχεδιασμό, ο Αθανασιάδης προβλεπόταν να βγει προς πώληση. Εχοντας κάνει εξαιρετική σεζόν με τη Σερίφ Τιρασπόλ, ανέβασε τις μετοχές του ξανά στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και έφτασε να γίνει πια μόνιμο μέλος των κλήσεων στην Εθνική ομάδα. Είναι αλήθεια πως έχουν υπάρξει κρούσεις προς την ΑΕΚ για την πώληση του, αλλά η νέα συνθήκη αφορά τον Ματίας Αλμέιδα. Ο Αργεντινός τεχνικός φέρεται πως είδε ματς του Αθανασιάδη, έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα του και εμφανίζεται θετικός προς την παραμονή του.

Η σκέψη του Αθανασιάδη και οι εναλλακτικές

Τι μπορεί να αλλάξει αυτήν την ιστορία; Πρώτα απ’ όλα, ο ίδιος ο Αθανασιάδης. Στα 29 του πλέον, μπαίνει στον τελευταίο χρόνο συμβολαίου με την ΑΕΚ και έχοντας μια εξαιρετική σεζόν στη Μολδαβία και με τη λάμψη του Champions League, ο Αθανασιάδης δεν θέλει πισωγύρισμα στην καριέρα του. Δηλαδή, δεν θα ήθελε να μπει ξανά σε ρόλο ρεζέρβας. Αν ζητήσει μεταγραφή ή δεν βρεθεί τρόπος για συμφωνία ανανέωσης, τότε το πράγμα μπορεί να αλλάξει. Ειδικά μάλιστα, εάν βρεθεί πρόταση που θα φτάνει στα 2-3 εκατ. ευρώ.

Πάντως, η αλλαγή στη στάση της ΑΕΚ προς τον Αθανασιάδη, διαμόρφωσε εν πολλοίς τις κινήσεις της στην αγορά. Στον αρχικό σχεδιασμό, προ Κουχάρσκι, αν και με βάση αυτόν γίνονται ακόμα οι περισσότερες κινήσεις, ο Αθανασιάδης θα θέτονταν προς πώληση και ο Λοντίγκιν ήταν μια λύση. Ο Ρώσος πήγε στον Παναθηναϊκό αφού η ΑΕΚ «πάγωσε» το ενδιαφέρον, ενώ ακόμα και ο διακαής πόθος που αφορούσε την πιθανότητα επιστροφής του Μπάρκα, έσβησε με τον δανεισμό του διεθνή τερματοφύλακα στην ολλανδική Ουτρέχτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΕΚ: Το μετέωρο βήμα του Μπακάκη

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News