ΑΕΚ: Ο Αραούχο τρελαίνει κόσμο!

ΑΕΚ: Ο Αραούχο τρελαίνει κόσμο, ενσαρκώνοντας το πάθος και τον δυναμισμό όλης της ΑΕΚ

Η ιστορία της ΑΕΚ είναι γεμάτη από παίκτες σύμβολα. Ποδοσφαιριστές που ξέφευγαν πάντα από τα στενά όρια του επαγγελματισμού, έκαναν υπερβάσεις και αποτελούσαν σημεία έμπνευσης και αναφοράς για τον κόσμο της ομάδας.

Κάποτε αυτόν το ρόλο είχε ο Μίμης Παπαϊωάννου (που έπαιξε μέχρι και τερματοφύλακας κόντρα στον Ολυμπιακό), ο Θωμάς Μαύρος (με μισό…πόδι στην επική ανατροπή με την ΚΠΡ), ο Στέλιος Μανωλάς (ματωμένος σε πολλά παιχνίδια), ο Τόνι Σαβέβσκι (με σπασμένη κλείδα), ο Ντέμης Νικολαϊδης (σε ρόλο Ελ Σιντ κόντρα στον Ολυμπιακό). Τώρα, ένα όνομα εμπνέει τον κόσμο: Σέρχιο Αραούχο.

Ο Αργεντινός έκανε ξανά το θαύμα του. Σε μια περίοδο που κανείς δεν μπορεί να πετά στα σύννεφα από την αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ και ψάχνει κάπου για να πιαστεί, βρίσκει αποκούμπι μόνο στρέφοντας το βλέμμα στον Αραούχο. Δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά για τα επιτεύγματα του μέσα σε μια κακή σεζόν. Κράτησε ψηλά τη σημαία της ΑΕΚ και ήταν εκείνος που δικαιωματικά πήρε από τον κόσμο το πραγματικό περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Τώρα, σε μια τελευταία ευκαιρία της ΑΕΚ να σώσει την παρτίδα και να βρει λύση στα αδιέξοδα της κερδίζοντας τουλάχιστον την ευρωπαϊκή προοπτική για την επόμενη σεζόν, έρχεται ο Αραούχο και πάλι να γίνει έμπνευση και να ενσαρκώσει το πάθος και το δυναμισμό όλης της «κιτρινόμαυρης» οικογένειας. Αν και ουδείς – ούτε ο ίδιος, που είχε σπεύσει να ζητήσει συγγνώμη από τον κόσμο για την απουσία του – πίστευε πως θα προλάβαινε κάποιο ματς των πλέι οφ, ο Αραούχο θα είναι παρών στον «τελικό» κόντρα στον Αρη.

Είχε στοχεύσει να είναι παρών στο φινάλε του πρωταθλήματος

Μπορεί ακόμα και μέσα από την ΑΕΚ να έλεγαν, ότι δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να είναι παρών στο ματς με τον Αρη και να παίξει έστω και λίγο, ο Αραούχο τρέλανε όλον τον κόσμο. Μολονότι ακόμα δεν έχει κάνει καν προπόνηση με την ομάδα, είναι μέσα στην αποστολή που βρίσκεται από το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη! Ακόμα και στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής, ο Αραούχο έλεγε στο ιατρικό επιτελείο να τον ετοιμάσουν για να μπει να παίξει!

Η αλήθεια είναι πως ο Αραούχο, δείχνει ξεκάθαρα πως πρέπει να λειτουργεί κάποιος παίκτης. Αν και θα μπορούσε ήδη να σχεδιάζει σχέδια για διακοπές όντας τραυματίας και να σκέφτεται την επόμενη χρονιά, ο Αργεντινός ήθελε να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα να είναι εκεί. Και μπορεί να μην ξεκινήσει στην 11άδα, αλλά είναι δεδομένο πως εφόσον κριθεί αναγκαίο από την εξέλιξη του παιχνιδιού, η φανέλα με το «11» θα είναι ξανά στο γήπεδο.

Πέραν της αγωνιστικής υπέρβασης του, ο Αραούχο θα ταξίδευε ούτως ή άλλως με την αποστολή της ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη, καθώς υπάρχει προγραμματισμένη η βράβευση του πριν από το ματς, για τη γνωστή αντίδραση του στην ιστορία με τον Αλκη. Για την ακρίβεια, τον Αραούχο θα τον τιμήσει η Δομή εις το όνομα του Αλκη. Γιατί ο Αραούχο, δείχνει με κάθε τρόπο πως αποτελεί τον παίκτη που μπορεί να φτιάχνει την ΑΕΚ και να κερδίζει καθολική αποδοχή από όλον το φίλαθλο κόσμο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News