ΑΕΚ: Ο Αραούχο και η σεζόν των ρεκόρ

Ο Σέρχιο Αραούχο ήταν πάντοτε ένας πολυτάλαντος και πολυσχιδής επιθετικός. Το γκολ δεν ήταν το πολύ δυνατό σημείο του, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένας «φονιάς» μέσα στο κουτί, δίχως ωστόσο αυτό να τον καθιστά και μη παραγωγικό.

Ο μέσος όρος των τερμάτων που σημειώνει είναι γύρω στα 10 ανά σεζόν όταν αγωνίζεται σε περισσότερους από 20 αγώνες, ενώ μόλις μία φορά έχει πετύχει περισσότερα γκολ σε πρωτάθλημα από αυτά που έχει σκοράρει φέτος. Ήταν η σεζόν 2014-15, όταν πρωτοστάτησε στην άνοδο της Λας Πάλμας από τη Β’ Ισπανίας στην Πριμέρα Ντιβισιόν.

Τότε ο «Τσίνο» έκανε πράγματα και θαύματα, πετυχαίνοντας 23 γκολ σε 39 συμμετοχές. Εκτοτε όμως, δεν υπήρξε φορά που να ξεπέρασε τα 11 γκολ σε αγώνες πρωταθλήματος, πλην της φετινής που ήδη έχει φτάσει τα 12, με το τελευταίο που πέτυχε κόντρα στον ΠΑΣ, στα Γιάννενα. Αλλες τρεις φορές έχει σταματήσει στα 11 γκολ, με μία εξ αυτών να είναι εκείνη της κατάκτησης του πρωταθλήματος, τη σεζόν 2017-18.

Ατομικό ρεκόρ ο Αραούχο σε μια πολύ κακή σεζόν της ΑΕΚ

Συμπερασματικά, σε μια πολύ κακή σεζόν για την ΑΕΚ και με ξεκάθαρο πρόβλημα συνεργασιών και τακτικού πλάνου στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, ο Αραούχο έχει ήδη κάνει ατομικό ρεκόρ σε επίπεδο πρώτης Εθνικής, είτε εδώ, είτε στην Ισπανία. Εχει ξεπεράσει τον μέσο όρο του κι ενώ υπολείπονται ακόμα 5 αγώνες για την ολοκλήρωση των πλέι οφ. Ο ίδιος έδωσε υπόσχεση όταν η χρονιά εκκινούσε, λέγοντας ότι θα είναι μια καλή σεζόν για εκείνον και την έκανε πράξη. Θα ήθελε απλά ένα καλύτερο σύνολο, πιο ικανό προπονητή και συμπαίκτες αφοσιωμένους στην ομάδα.

Πάντως, στο άκουσμα του ενδεχομένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας ο Ματίας Αλμέιδα, ο Αραούχο αναθάρρησε. Και γιατί είναι συμπατριώτης του αλλά και διότι έχει ακούσει για εκείνον καλά πράγματα από ανθρώπους που γνωρίζει στην Αργεντινή.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News