ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα ποντάρει πολλά στον Τσούμπερ

Στην ΑΕΚ των τελευταίων χρόνων, οι θετικές ειδήσεις είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Αναμφίβολα μια τέτοια αποτέλεσε η αγορά του Στίβεν Τσούμπερ από την Αιντραχ Φρανκφούρτης, έναντι του ποσού των 1,6 εκατ. ευρώ.

Η ΑΕΚ τα βρήκε σε όλα με την κάτοχο του Europa Conference League, ο Ελβετός ήταν εξ αρχής ενθουσιώδης στην προοπτική να μείνει στην Ελλάδα, ο Αλμέιδα εξέφρασε άμεσα θετική άποψη και τώρα έρχεται η στιγμή των πράξεων.

Το πρώτο ζητούμενο είναι πως η ΑΕΚ θα βρει τρόπο να αξιοποιήσει τον Τσούμπερ. Είναι ένας παίκτης με φοβερή ικανότητα στο τρέξιμο με την μπάλα, καλά τελειώματα, τρομερές σέντρες. Δεν είναι εξτρέμ με τον όρο που έχουν πολλοί στο μυαλό τους, καθώς περισσότερο συγκλίνει προς τον άξονα. Αλλά παραδόξως, στον άξονα αγωνίστηκε μετρημένα αγωνιστικά λεπτά στην τρέχουσα σεζόν, σε ένα ακόμα από τα παράλογα της ΑΕΚ στη διαδικασία.

Ο Αλμέιδα έχει ήδη μιλήσει με τον Ελβετό και του έχει μεταφέρει τις σκέψεις του για τον ηγετικό ρόλο που θέλει να έχει στην ΑΕΚ της επόμενης σεζόν. Ποντάρει πολλά πάνω στην εμπειρία και την προσωπικότητα του. Εκτιμά, πως έχοντας πλέον κάνει προετοιμασία και δίχως την κόπωση της συμμετοχής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, έχοντας ήδη ένα χρόνο στην ομάδα, ο Τσούμπερ μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής στην ΑΕΚ της νέας σεζόν.

Ο Τσούμπερ του εκατομμυρίου

Με την ενεργοποίηση της συμφωνίας της ΑΕΚ με τον Στίβεν Τσούμπερ, ο Ελβετός γίνεται ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης που φορά τα «κιτρινόμαυρα». Είναι μόλις ο δεύτερος στην εποχή Μελισσανίδη, που ξεπερνά το όριο του 1 εκατ. ευρώ στις ετήσιες απολαβές του. Ο προηγούμενος και εκείνος που είχε σπάσει πρώτος το φράγμα του εκατομμυρίου, ήταν ο Νέλσον Ολιβέιρα. Με τη σημαντική διαφορά βέβαια, πως η ΑΕΚ είχε αποκτήσει ως ελεύθερο τον Ολιβέιρα, ενώ για τον Τσούμπερ «ξηλώθηκε» αδρά, καταβάλλοντας 2 εκατ. ευρώ στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης.

Ο παίκτης έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο για τα επόμενα τρία χρόνια, με τις απολαβές του να είναι άνω του 1.050.000 ευρώ το χρόνο. Και σε αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε βέβαια και την προμήθεια που θα εισπράξει και ο ατζέντης του Μίλος Μαλένοβιτς, που είχε ενεργό παρουσία και στις χειμερινές προσπάθειες για την απόκτηση του Μπαλάντα. Συνολικά, ο λόγος του Μαλένοβιτς περνά στην ΑΕΚ, οπότε μην αποκλείσετε να τον δούμε πίσω και από κάποιες ακόμα κινήσεις της Ενωσης στην αγορά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News