ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα έβαλε από τις πρώτες ώρες βάσεις, για να φτιάξει μια οικογένεια

Τον εαυτό του μέσα στο ποδόσφαιρο, ο Ματίας Αλμέιδα δεν τον βλέπω καθόλου ως κάτι ξεχωριστό και ιδιαίτερο. “Δεν έχω ανακαλύψει εγώ το ποδόσφαιρο. Μην περιμένετε να δείτε κάτι που δεν έχετε ξαναδεί ποτέ” ξεκαθάρισε ήδη. Όμως το ποδόσφαιρο, το βλέπει πολύ διαφορετικά. Την λέξη “σεβασμό” την έχει πάνω απ’ όλα. Την χρησιμοποίησε άλλωστε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου περισσότερο από κάθε άλλη. Και την έννοια “οικογένεια”, την έχει ως βάση για οτιδήποτε θέλει να κτίσει. Κάτι που φρόντισε να καταστήσει σαφές σ’ όλους μέσα στα Σπάτα, από τις πρώτες ώρες στο ξεκίνημα της προετοιμασίας. 

Παραμονή της σημερινης (3/7) πρώτη προπόνηση, ο Αλμέιδα μάζεψε όλο το προσωπικό που δουλεύει στα Σπάτα. Σ’ όλα τα πόστα του προπονητικού κέντρου. Τους μίλησε και τους ξεκαθάρισε πως σ’ αυτό το ξεκίνημα, είναι όλοι μαζί και η δουλειά είναι ομαδική. Ανεξάρτητα σε ποιό πόστο είναι ο καθένας. Αν είναι ο προπονητής ή αυτός που φροντίζει τον χλοοτάπητα. 

Ενώ μετά το τέλος της πρώτης προπόνηση σήμερα, μάζεψε στην αίθουσα του προπονητικού κέντρου που γίνεται η προβολή των βίντεο, όλους τους ποδοσφαιριστές. Μαζί ήταν και όλο το προπονητικό σταφ. Ήθελε όλοι να γνωριστούν πολύ καλά μ’ όλους. Από την πρώτη μέρα. Και πέρασε και πάλι το ίδιο μήνυμα. “Πρέπει να λειτουργούμε, να δουλεύουμε και να είμαστε μια ομάδα. Να είμαστε όλοι μαζί”. Άλλωστε αυτό το “μαζί” έχει τεράστια σημασία για τον Αλμέιδα. Ακόμα και στη συνέντευξη Τύπου, είχε μαζί του δυο από τους συνεργάτες του. Ακόμα και τους δημοσιογράφους, θέλει να τους έχει μέσα σ’ αυτή την βάση της οικογένειας. Εξ ου και για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, έχει πάρει την πρωτοβουλία για συναντήσεις με τα ΜΜΕ σε εβδομαδιαία βάση ή έστω αν δεκαήμερο. 

Ο Αλμέιδα βάζω πάνω απ’ όλα τον ανθρώπινο παράγοντα. Όλες οι ομάδες στις οποίες έχει δουλέψει, ήταν κυρίως μια οικογένεια. Εξάλλου από την Τσίβας έφυγε όταν ήρθε σε απόλυτη ρίξη με την διοίκηση για το θέμα των πριμ που δεν είχαν καταβληθεί στους ποδοσφαιριστές. Τα έβαλε εκείνος από την τσέπη του και έφυγε. Και το πόσο πολύ μετράει ο Αλμέιδα τον ανθρώπινο παράγοντα και την διαχείριση του, έχει φανεί στα Σπάτα ήδη από τις πρώτες… ώρες που έχει ξεκινήσει η δουλειά. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News