ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα δεν θα κάνει το λάθος του Γιαννίκη

ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα δεν σκοπεύει να κάνει το λάθος του Γιαννίκη

Ο Ματίας Αλμέιδα έκλεισε αυτές τις ημέρες, τρείς ολόκληρες εβδομάδες παρουσίας επί αθηναϊκού εδάφους. Χωρίς να έχουν ξεκινήσει οι προπονήσεις. Ο Αργεντινός τεχνικός δουλεύει πολλές ώρες καθημερινά για τον σχεδιασμός της νέας ΑΕΚ. Τις περισσσότερες φορές από το γραφείο του στα Σπάτα. Αλλά και με συναντήσεις στην ΠΑΕ. Και έχει δώσει ένα πρώτο στιγμά για την φιλοσοφία του, για τις σκέψεις του και για τον τρόπο δουλειάς του. 

Ένα απ’ αυτά που ήδη έχουν φανεί, είναι πως ο Αλμέιδα δεν πρόκειται να κάνει το ίδιο λάθος που κυρίως είχε κάνει ο Αργύρης Γιαννίκης, όσον αφορά την επαφή του με την ΑΕΚ Β. Η πραγματικότητα είναι πως ο Γιαννίκης επί της ουσίας δεν ασχολήθηκε ποτέ με την δουλειά που γινόταν στην ΑΕΚ Β. Παρόλο που υπήρχαν εκεί ποδοσφαιριστές, που αφενός έμπαιναν σε τακτικά χρονικά διαστήματα στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας και αφετέρου αποτελούσαν επένδυση για το κλαμπ. Μάλιστα ο Γιαννίκης, με εξαίρεση την πρεμιέρα στο πρωτάθλημα της Football League 2, δεν είχε δώσει το “παρών” σε κανένα άλλο παιχνίδι της ΑΕΚ Β. Κάτι που εκ του αποτελέσματος, αποδείχθηκε πως ήταν λανθασμένη τακτική. 

Ο Αλμέιδα δείχνει πως σκοπεύει να έχει μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση σ’ αυτό το κομμάτι. Έχει ήδη καταστήσει σαφές πως θέλει να έχει και ξεκάθαρη εικόνα για όσα θα συμβαίνουν στην ΑΕΚ Β, αλλά και να έχει στενή συνεργασία με τους ανθρώπους που θα έχουν την ευθύνη της ομάδας. Για τον Αργεντινό προπονητή έχει μεγάλη σημασία, να υπάρχει ευθεία σύνδεση ανάμεσα στην ΑΕΚ και την ΑΕΚ Β. Και μια συνεργασία που θα είναι και στενή και διαρκής μέσα στη σεζόν. Θεωρεί ο Αλμέιδα πως η δουλειά που γίνεται στην ΑΕΚ Β, έχει μεγάλη σημασία και για το κλαμπ, αλλά και για την πρώτη ομάδα της ΑΕΚ. 

Ο Αργεντινός τεχνικός μάλιστα, όταν έκανε το “διάβασμα” και την ανάλυση του υλικού που θα παραλάμβανε, δεν περιορίστηκε μόνο στο περυσινό ρόστερ της ΑΕΚ και στα πεπραγμένα του. Τσέκαρε και τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ Β αλλά και όσα έκαναν στο περσινό πρωτάθλημα. Και έχει ξεκάθαρη εικόνα και για το ρόστερ της ΑΕΚ Β. Εξάλλου μέσα απ’ αυτό το ρόστερ, είναι πιθανό να πάρει ποδοσφαιριστές μαζί του στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας στην Ολλανδία, προκειμένου να τους “τσεκάρει” και να αποφασίσει για το αν και πως θα τους αξιοποιήσει. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News