ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα αποφασίζει για Αλμπάνη και Μαχαίρα

Με την έναρξη της φετινής προετοιμασίας της ΑΕΚ, στα Σπάτα επέστρεψαν από τον δανεισμό τους την περυσινή σεζόν τέσσερις ποδοσφαιριστές. Ο Γιώργος Αθανασιάδης, ο Χρήστος Αλμπάνης, ο Θεοδόσης Μαχαίρας και ο Φοίβος Μπότος. Με εξαίρεση την περίπτωση του Αθανασιάδη που έχει ιδιαιτερότητες, επί της ουσίας οι άλλοι τρεις επέστρεψαν για να κριθούν από τον Ματίας Αλμέιδα. Μάλιστα ο Αργεντινός τεχνικός ήθελε να τους κρίνει μ’ όσα θα δει μέσα στο γήπεδο και όχι μ’ όσα έχει μελετήσει γι αυτούς. 

Ήδη πριν καν ολοκληρωθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, η απόφαση για τον Μπότο ήταν να δοθεί εκ νέου δανεικός, αυτή την φορά στην Σερίφ Τίρασπολ. Επομένως εκκρεμούν οι αποφάσεις για τον Αλμπάνη και τον Μαχαίρα. Είναι αλήθεια πως αμφότεροι στάθηκαν εξαιρετικά άτυχοι στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Ολλανδία. Ειδικά ο Αλμπάνης, επί της ουσίας έχασε λόγω προβλημάτων τραυματισμών, το μεγαλύτερο κομμάτι των προπονήσεων. Ενώ δεν πρόλαβε να παίξει ούτε λεπτό στα τρία φιλικά. Αντίθετα ο Μαχαίρας, πριν τραυματιστεί, έδωσε δείγματα γραφής και στις προπονήσεις και στο φιλικό με την Γκενκ. Και μάλιστα δείγματα θετικά. 

Πάντως όλα όσα έγιναν στην προετοιμασία, δεν διευκολύνουν τον Αλμέιδα σε οποιαδήποτε απόφαση για τους δυο ποδοσφαιριστές. Κυρίως διότι ειδικά τον Αλμπάνη, δεν τον είδε καθόλου επί της ουσίας επί τω έργω. Από την άλλη μεριά είναι καλό και για την ΑΕΚ, αλλά και για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές, να παρθούν αποφάσεις για το μέλλον τους, όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Ο Αλμέιδα δεν θέλει να το κάνει βιαστικά. Και θα παίξει ρόλο ακόμα και η τελική απόφαση για τον σχηματισμό που θα έχει η ομάδα ως βάση. Είναι λοιπόν πιθανό ο Αλμέιδα να βάλει ακόμα και το πρώτο διάστημα των προπονήσεων στα Σπάτα, στο κάδρο για την οριστική του απόφαση για το μέλλον του Αλμπάνη και του Μαχαίρα. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News