ΑΕΚ: Νάτσο Σκόκο, ο τελευταίος των μπαλαδόρων!

Συνήθως, η 29η Μαΐου είναι για την ΑΕΚ (αλλά και για τον ελληνισμό συνολικά) μέρα πένθους από την μαρτυρική άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Εδώ και κάποια χρόνια πάντως, η σημερινή ημερομηνία είναι για την ΑΕΚ και μέρα χαράς. Βλέπετε, είναι η ημερομηνία που γεννήθηκε ο τελευταίος των μπαλαδόρων. Ο σπουδαίος Νάτσο Σκόκο, ένας αρτίστας της μπάλας, που έδωσε σε όσους τον είδαν αναμνήσεις για μια ολόκληρη ζωή.

Μόνο τυχαίο δεν είναι πως από τη μέρα που έφυγε από την ΑΕΚ, ο Σκόκο ήταν μονίμως στο επίκεντρο. Είτε ως μεταγραφικός πόθος σε κάθε περίοδο, είτε για τα επιτεύγματα του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, εκείνος που ονομάστηκε «υδραυλικός» για την ικανότητα να σπάει τη… μέση στους αντιπάλους, μετατράπηκε σε μύθο. Και είναι βέβαιο, πως ακόμα και τώρα που είναι με γκριζαρισμένα μαλλιά, οι φίλοι της ΑΕΚ θα γέμιζαν το αεροδρόμιο για να τον υποδεχθούν.

Η θέση και ο Χιμένεθ

Ωστόσο, όταν η ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Αργεντινού σταρ από τη μεξικάνικη Πούμας, δεν υπήρξε τόσος ενθουσιασμός. Η ΑΕΚ προερχόταν από μια σεζόν με τον Ριβάλντο, ήταν συνολικά οι εποχές που έδεναν τα σκυλιά με τα…λουκάνικα και ελάχιστοι έδωσαν σημασία στις 18 Ιουνίου του 2008, όταν γνωστοποιήθηκε η απόκτηση του. Και η αρχή δεν ήταν ιδανική. Η ΑΕΚ δέχτηκε το κάζο του αποκλεισμού από την Ομόνοια, ο Δώνης προσπαθούσε να τον καλουπώσει μέσα στα όρια του 4-3-3 που πίστευε τότε και ο Σκόκο άργησε να πάρει μπροστά.

Η έλευση του Μπάγεβιτς και η εξισορρόπηση που υπήρξε (προσωρινά) στην ΑΕΚ, έδειχνε να βελτιώνει τα πράγματα. Ο Σκόκο άρχισε να κάνει μαγικά μέσα στο γήπεδο και τα δύο υπέροχα γκολ στον τελικό του κυπέλλου του 2009, ήταν σήμα κατατεθέν της ποιότητας του. Βέβαια, παρέμενε τεράστιο θέμα ποια ήταν η θέση του. Ζήτημα που έλυσε ο Χιμένεθ, που άφησε τον Σκόκο δεύτερο επιθετικό σε ελεύθερο ρόλο και τα τείχη έπεσαν.

Μαγικά γκολ, έντονα περιστατικά

Η πιο ισχυρή ανάμνηση που άφησε ο Νάτσο Σκόκο στους φίλους της ΑΕΚ από το τριετές πέρασμά του από την ομάδα, ήταν σίγουρα η νίκη επί του Ολυμπιακού στο Φάληρο με 2-1. Εκπληκτικά γκολ πέτυχε εναντίον του Αρη στην πρεμιέρα του Χιμένεθ, αλλά και κατά του ΠΑΟΚ όταν πέρασε τη μισή ομάδα. Φέρθηκε σωστά στην ΑΕΚ, καθώς αν και πολιορκήθηκε από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, δέχθηκε να υπογράψει ανανέωση συμβολαίου και έπειτα να πωληθεί στην Αλ Αϊν έναντι 3 εκατ. ευρώ. Με την ΑΕΚ κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας του 2010.

Αναμφίβολα, υπάρχουν και εξωαγωνιστικά περιστατικά που έμειναν στη μνήμη. Ο τρομερός καβγάς με τον Τζεμπούρ, που έκανε τους δύο παίκτες να πιάνονται στα χέρια και να μην μπορεί κανείς να τους χωρίσει, που άφησε τραύματα στον Νάτσο. Αν και περισσότερα θα άφησε η επίθεση με γκαζάκια που είχε γίνει έξω από το σπίτι του τον Μάρτη του 2011! Ο Σκόκο πάντως, πάντα μιλά με αγάπη για την ΑΕΚ και όσα έζησε στη μαγική τριετία με τη φανέλα της.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News