ΑΕΚ: Μπορεί να μπει με τον Κριχόβιακ στην «Αγιά Σοφιά»;

Αν και προέκυψε εντελώς ξαφνικά και στα αποκαΐδια ενός πολέμου, αποτελεί γεγονός πως η ΑΕΚ έκανε τη μεταγραφή της χρονιάς με τη συμφωνία της για τον Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ.

Ο Πολωνός σούπερ σταρ ήρθε ως το τέλος της σεζόν, εκμεταλλευόμενος τη μέριμνα της FIFA για παίκτες που αγωνίζονται στη Ρωσία και κάνει ήδη – όπως αναμενόταν – τη διαφορά. Κάνοντας ακόμα πιο έντονη την επιθυμία να συνεχίσει στην ΑΕΚ και από την επόμενη περίοδο.

Σε επίσημο επίπεδο, από την πλευρά της ΑΕΚ δεν υπάρχει το παραμικρό σχόλιο αναφορικά με το μέλλον του Κριχόβιακ. Αρκούνται να δρέπουν τους καρπούς μιας σπουδαίας μεταγραφικής προσθήκης, που μπορεί να κόστισε ακριβά, αλλά προσφέρει στην ΑΕΚ και την οδηγεί με ασφάλεια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης περιόδου. Ωστόσο, κανείς δεν θέλει να μπει τώρα σε κουβέντα για το μέλλον και να κάνει προβλέψεις.

Η παραμονή Κριχόβιακ στην ΑΕΚ δουλεύεται μεθοδικά

Αποτελεί γεγονός πάντως, πως η ΑΕΚ θέλει να διατηρήσει τον Κριχόβιακ στο δυναμικό της και θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να το πετύχει. Καλά πληροφορημένες πηγές, αναφέρουν πως από την πρώτη μέρα που ο Πολωνός ήρθε στα μέρη μας, υπάρχουν συνεχόμενες επαφές που του δείχνουν με κάθε τρόπο, πως είναι καλός προορισμός για το μέλλον του η Αθήνα. Και ποντάρουν πρώτα σε συμφωνία με τον Κριχόβιακ, ώστε να τα βρουν έπειτα με την Κράσνονταρ ή ακόμα καλύτερα, να το χειριστεί εκείνος.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, υπάρχει αναζήτηση βίλας στα νότια προάστια που θα ικανοποιήσει τα στάνταρ του Κριχόβιακ. Καθημερινά, υπάρχουν πολλές μικρές κινήσεις που προσπαθούν να λειάνουν το έδαφος. Αλλωστε, δεν θα είναι εύκολο για την ΑΕΚ να πείσει τον Κριχόβιακ, καθώς θα υπάρχει υψηλός ανταγωνισμός εφόσον μείνει ελεύθερος από τη ρωσική ομάδα. Βέβαια, ο Κριχόβιακ έχει δείξει πως δεν είναι γυρόλογος και του αρέσει να μένει για καιρό στις ομάδες που επιλέγει.

Η σωστή συζήτηση την κατάλληλη στιγμή

Πάντως, παρά τις κινήσεις που δείχνουν πολλά, στην ΑΕΚ δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα τη διαδικασία για άνοιγμα των τελικών συζητήσεων για το μέλλον. Είναι μια κατάσταση εκ προοιμίου εξαιρετικά δύσκολη, θα πρέπει να βρεθεί λύση στο συμβόλαιο που έχει ο Κριχόβιακ εν ισχύ με την Κράσνονταρ. Αρα, φαντάζει άτοπο να υπάρξει κάποια κουβέντα, έστω και σε προκαταρκτικό επίπεδο στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία.

Στην ΑΕΚ θέλουν να εκμεταλλευθούν κάθε κομμάτι της παρουσίας του Κριχόβιακ. Ηδη, στα δύο ματς που αγωνίστηκε με τα «κιτρινόμαυρα» – μολονότι δεν βρίσκεται στον ιδανικό βαθμό αγωνιστικού ρυθμού – η κλάση του ξεχώριζε. Ανέβασε όλη την ομάδα και ειδικά στο «Γ. Καραϊσκάκης» ήταν εκείνος που έκανε τη διαφορά. Ετσι στην ΑΕΚ προχωρούν με όσα έχουν και ελπίζουν, πως ο καιρός θα τους φέρει ακόμα περισσότερες ευκαιρίες σύντομα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News