ΑΕΚ: «Μπαίνει» η UEFA στην Opap Arena

Η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή της ΑΕΚ στο δικό της σπίτι, έχει ήδη ξεκινήσει. Και ο στόχος των ανθρώπων της “Ένωσης” είναι από το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της νέας σεζόν, η ομάδα να βρίσκεται μέσα στην Opap Arena. Εξ ου και τα εισιτήρια διαρκείας που ήδη κυκλοφορούν, είναι αποκλειστικά για το νέο γήπεδο. 

Για να μπορέσει όμως να μπει η ΑΕΚ στο “σπίτι” της από τον Σεπτέμβρη, πρώτα θα πρέπει να τακτοποιηθούν όλα τα διαδικαστικά που αφορούν τις άδειες λειτουργίας από την UEFA. Και για να προχωρήσει αυτή η διαδικασία, μπαίνουν την Τετάρτη (13/7) στην Opap Arena, οι άνθρωποι της αρμόδιας επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, για την πρώτη εκ του σύνεγγυς επιθεώρηση. Είχε προηγηθεί προ τριμήνου, ένα virtual inspection και πάλι από την επιτροπή της UEFA.

Τώρα όμως, είναι η πρώτη φορά που η επιθεώρηση θα γίνει με φυσική παρουσία. Υπάρχει συγκεκριμένη ατζέντα γι αυτά που θα ελεγχθούν. Επί της ουσίας ωστόσο, θα τσεκάρουν τα πάντα. Μάλιστα σήμερα μπήκαν και οι γραμμές στον αγωνιστικό χώρο. Αυτή δεν θα είναι η τελευταία επιθέωρηση. Θα υπάρξει και μια ακόμα, όταν θα ξεκινήσουν και τα test event. Με βάση το χρονοδιάγραμμα, πιθανότατα μέσα στον Αύγουστο. Και όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία από την UEFA Stadium Commitee,τότε το γήπεδο της ΑΕΚ θα μπει στην ειδικά πλατφόρμα της UEFA, στο Stadium Passport.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News