ΑΕΚ Μεταγραφές: Υπάρχει τιμή πώλησης για τον Σέρχιο Αραούχο;

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο (δυστυχώς) όλα έχουν την τιμή τους. Εννοείται και οι ποδοσφαιριστές. Προφανώς η ΑΕΚ δεν αποτελεί εξαίρεση. Με την σωστή και συμφέρουσα τιμή θα μπορούσε να πωληθεί ο Λιβάι Γκαρσία. Το ίδιο και ο Σιμάνσκι το ίδιο και ο Μάνταλος. Ίσως η ΑΕΚ να το επιθυμούσε κιόλας.

Το ίδιο ισχύει ακόμα και για τον Στίβεν Τσούμπερ και ας ενεργοποιήθηκε πριν από μόλις έναν μήνα η οψιόν αγοράς του. Για όλους, η ΑΕΚ είναι ανοικτή σε προτάσεις. Για όλους; Γράψτε λάθος. Υπάρχει και η ξεχωριστή περίπτωση που λέγεται Σέρχιο Αραούχο. Και γι αυτόν τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, είναι άγνωστο αν υπάρχει τιμή. 

Πωλείται το «διαμάντι» ενός ποδοσφαιρικού στέμματος; 

Πως άραγε μας ήρθε κυριακάτικο να ανοίξουμε τέτοιο θέμα; Όχι φυσικά από τα αστεία σενάρια που ανέπτυξαν οι Ισπανοί την προηγούμενη εβδομάδα περί επιστροφής του Τσίνο στην Λας Πάλμας και τα οποία άλλωστε “τελείωσε” ο ίδιος πρόεδρος της ομάδας από τα Κανάρια Νησιά. Είναι το τιτίβισμα που έκανε Γάλλος δημοσιογράφος και έβαλε τον Αραούχο μέσα στους μεταγραφικούς στόχους και της Μαρσείγ και της Ναντ. Μάλιστα μια πιθανή τέτοια μεταγραφή, την κοστολόγησε στα 4 εκατομμύρια ευρώ. 

Βεβαίως μέχρι στιγμής στην ΑΕΚ δεν έχει υπάρξει καμία τέτοια επίσημη πρόταση. Και ίσως έτσι κι αλλιώς αυτά τα 4 εκατομμύρια να μοιάζουν από χέρι πολύ, μα πολύ λίγα. Δεν είναι ωστόσο αυτό το κυρίαρχο ζήτημα. Το βασικό ερώτημα, είναι αν όντως υπάρχει τιμή με την οποία η ΑΕΚ θα συζητούσε την παραχώρηση του Αραούχο. Του ποδοσφαιριστή που είναι κάτι πολύ παραπάνω από έναν βασικό επιθετικό της. Που είναι το πρόσωπο που ο κόσμος λατρεύει και θέλει να τον δεί να μπαίνει πρώτο στο νέο γήπεδο. Που πρακτικά, είναι το “διαμάντι” του ποδοσφαιρικού στέμματος της ΑΕΚ. 

Η ΑΕΚ αναζητεί μεγάλες πωλήσεις, αλλά ο Αραούχο είναι ιδιαίτερη περίπτωση

Είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ θέλει να μπει στον χορό των ακριβών πωλήσεων. Έτσι παίζεται το παιχνίδι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Και η “Ένωση” εκτός από την παραχώρηση του Βασίλη Μπάρκα στη Σέλτικ με 6 εκατομμύρια ή και αυτή του Βράνιες στη Άντερλεχτ με τα 3,5, δεν το έχει παίξει καλά αυτό το παιχνίδι. Μάλιστα ένας από τους λόγους που πήγε στην επιλογή του Ράντεκ Κουχάρσκι για την θέση του τεχνικού διευθυντή, είναι έφεση του Πολωνού στα μεγάλα deal πωλήσεων. 

Όμως ο Αραούχο δεν είναι ένας οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής του ρόστερ. Είναι μια εξαιρετική και μια ιδιαίτερη περίπτωση. Είναι πολύ δύσκολο η ΑΕΚ να πει το “ναι” σε παραχώρηση του. Σχεδόν απίθανο. Είναι ακόμα και δύσκολο ο ίδιος ο Αργεντινός να “ψηθεί”. Εξυπακούεται πως στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ποτέ δεν μπορείς να πεις “ποτέ” για τον οποιονδήποτε. Ωστόσο σίγουρα η ομάδα που θα θελήσει να πάρει τον Αραούχο, αν υπάρξει όντως τέτοια, θα πρέπει να ξέρει πως θα χρειαστεί να κάνει πολλά περισσότερα πράγματα απ’ ότι σε μια συνηθισμένη μεταγραφή. Και πάλι είναι άγνωστο αν θα τα καταφέρει. Το πιο πιθανό είναοι πως δεν πρόκειται. Προς το παρόν πάντως, για να είναι ξεκάθαρα τα πράγματα, μόνο ένα “τιτίβισμα” Γάλλου δημοσιογράφου υπάρχει και τίποτε περισσότερο. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News