ΑΕΚ Μεταγραφές: Τώρα και η Θέλτα «πιέζεται» να κλείσει το θέμα Πινέδα

ΑΕΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Τώρα και η Θέλτα “πιέζεται” να κλείσει το θέμα του Πινέδα

Είναι αλήθεια πως μέχρι τώρα η ΑΕΚ ήταν αυτή που θα ήθελε να κλείσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την υπόθεση του Ορμπελίν Πινέδα, καθώς πρόκειται για έναν από τους βασικούς μεταγραφικούς της στόχους. Ένα από τα μεγαλύτερα “αγκάθια”, ίσως και το μεγαλύτερο, ήταν πως η Θέλτα δεν είχε κανέναν λόγο ούτε να βιαστεί, ούτε να συγχρονιστεί με τους ρυθμούς της “Ένωσης”. Εξ ου και στην ΑΕΚ έβλεπαν πως δεν είναι μια υπόθεση που θα τελειώσει σύντομα, παρόλο που ήταν (και είναι) απολύτως σαφές πως η επιθυμία του Πινέδα είναι να συνεργαστεί ξανά με τον Αλμέιδα. 

Τώρα ωστόσο που αρχίζει και η Θέλτα να μετρά αντίστροφα για την έναρξη της καλοκαιρινής της προετοιμασίας, μπαίνει και σε φάση που πλέον πιέζεται για να κλείσει υποθέσεις σαν αυτή του Μεξικανού χαφ. Υποθέσεις ποδοσφαιριστών δηλαδή, που δεν υπολογίζονται ενόψει της νέας σεζόν, αλλά έχουν συμβόλαιο με την ομάδα του Βίγκο. Είναι χαρακτηριστικό το δημοσίευμα της έγκυρης Marca, σύμφωνα με το οποίο το θέμα του Πινέδα αναμένεται να κλείσει σύντομα, διότι είναι ένας από τους παίκτες που δεν θα ξεκινήσει την προετοιμασία μαζί με την υπόλοιπη ομάδα της Θέλτα. 

Βεβαίως παραμένει η προτεραιότητα των Ισπανών να παραχωρήσουν τον Πινέδα και όχι να τον παραχωρήσουν δανεικό. Όμως αυτό που έχουν διαπιστώσει όλο αυτό το διάστημα, είναι πως αποκλείεται να βρουν αυτά τα 4 εκατομμύρια που αξιώνουν για να πουλήσουν τον Μεξικανό. Και σίγουρα την δεδομένη χρονική στιγμή, δεν υπάρχει καμία ομάδα που να προσφέρει να δώσει αυτά τα χρήματα. Επομένως είναι πιθανό να στραφεί σύντομα και η Θέλτα στην επιλογή του δανεισμού, προκειμένου να κλείσει την εκκρεμότητα με τον Πινέδα.

Η ΑΕΚ δεδομένα βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την ισπανική ομάδα. Και διαπραγματεύεται με συγκεκριμένους όρους, τον δανεισμό του Μεξικανού χαφ. Όσο πλησιάζει το τέλος του Ιούνη, τόσο η διαπραγμάτευση ανάμεσα στις δυο πλευρές θα κορυφώνεται. Και το αποτέλεσμά της, θα κρίνει επί της ουσίας και την υπόθεση του Πινέδα. Πάντως αυτή την στιγμή, η ΑΕΚ δείχνει να έχει περισσότερες πιθανότητες από κάθε άλλη φορά, να κάνει δικό της τον Μεξικανό. Όσο βέβαια παραμένει σε εξέλιξη διαπραγμάτευση με την Θέλτα, τόσο τα πάντα είναι ανοιχτά.  

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News