ΑΕΚ Μεταγραφές: Το ξεκάθαρο «δεν πωλείται» της Μακάμπι στην «Ένωση» για τον Πλάνιτς

Πολύ θα ήθελε ο Ματίας Αλμέιδα τον Μπόγκνταν Πλάνιτς στο έμψυχο δυναμικό της Ένωσης. Τον ξεχώρισε πολύ γρήγορα στη λίστα με τους κεντρικούς αμυντικούς που του παρέδωσαν οι υπεύθυνοι του μεταγραφικού σχεδιασμού και τον παρουσίασαν ως μία λύση εφικτή. Έλα όμως που δεν ήταν έτσι…

Την περίπτωση του Πλάνιτς, η ΑΕΚ είχε αρχίσει να την εξετάζει όταν τεχνικός διευθυντής της ομάδας ήταν ο Ίλια Ίβιτς. Τότε η Ένωση δεν πήρε το ρίσκο να τον αποκτήσει ως ελεύθερο από τη Στεάουα Βουκουρεστίου, φοβούμενη μια ενδεχόμενη δικαστική διαμάχη με το ρουμανικό σύλλογο που ισχυριζόταν ότι έχει εν ισχύ συμβόλαιο με τον Σέρβο στόπερ. Η εισήγηση του τότε διευθύνοντα συμβούλου της ομάδας, Μηνά Λυσάνδρου, ήταν αρνητική υπό τη σκέψη ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί σε δύσκολη υπόθεση.

Η Μακάμπι Χάιφα ωστόσο πήρε το ρίσκο. Έκανε τον παίκτη δικό της και τον πήρε στο Ισραήλ. Δύο χρόνια μετά, αισθάνεται δικαιωμένη, ενόσω η ΑΕΚ προσπαθεί τώρα να τον αποκτήσει από εκείνη με αγορά. Ή μάλλον προσπαθούσε για να χρησιμοποιήσουμε και το σωστό χρόνο. Διότι κάθε φορά -και δεν ήταν λίγες- που η Ένωση χτυπούσε την πόρτα της ομάδας για να ζητήσει τιμή πώλησής του, η απάντησή που ελάμβανε ήταν απόλυτη και αδοαπραγμάτευτη: «δεν πωλείται».

Ο παίκτης επανήλθε προ εβδομάδων στο προσκήνιο, όταν εμφανίστηκε ξανά το όνομά του μέσα από τη λίστα του Παναγιώτη Κονέ. Ο Ματίας Αλμέιδα τον είδε να αγωνίζεται και σχημάτισε καλή άποψη για την περίπτωσή του, οπότε η ΑΕΚ ρώτησε τη Μακάμπι για το ποσό με το οποίο θα μπορούσε να τον παραχωρήσει.

Ωστόσο ο -κατά πολλούς- κορυφαίος στόπερ του περυσινού πρωταθλήματος στο Ισραήλ, δεν είναι στην transfer list της Μακάμπι, η οποία τον χρειάζεται για την προσπάθειά της να βρει θέση σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης και σε μερικές εβδομάδες από σήμερα θα δώσει το πρώτο παιχνίδι της για το δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, κόντρα στον Ολυμπιακό.

Έκτοτε θέμα Πλάνιτς έπαψε να υφίσταται για την ΑΕΚ, με την υποσημείωση ασφαλώς ότι σε περίπτωση που η ομάδα από το Ισραήλ άλλαζε στάση, η Ένωση θα έμπαινε σε διαδικασία να το συζητήσει μαζί της για την αγορά του. Έκανε λοιπόν ακόμα μια ερώτηση σχετικά πρόσφατα, όμως τίποτα δεν έχει αλλάξει. Ο παίκτης παραμένει εκεί.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News