ΑΕΚ Μεταγραφές: Τα «όπλα» απέναντι στους Μεξικανούς για Πινέδα και ο μεγάλος εχθρός

Πολύ ψηλά στην μεταγραφική λίστα της ΑΕΚ και μέσα στις προτεραιότητες, παραμένει η περίπτωση του Ορμπελίν Πινέδα. Αν μάλιστα ήταν αποκλειστικά στο χέρι της Ένωσης η υπόθεσης, θα είχε κλείσει άμεσα, καθώς τον Μεξικανό χαφ τον θέλει πολύ ο Ματίας Αλμέιδα.

Όμως τον πρώτο λόγο τον έχει η Θέλτα, με την οποία ο Πινέδα έχει συμβόλαιο μέχρι και το 2027. Ιδανικά αυτό που θα ήθελαν οι Ισπανοί, που αγωνιστικά δεν υπολογίζουν τον Μεξικανό, είναι να βρουν ομάδα να τον πουλήσουν. Με το ποσό των 4-5 εκατομμυρίων που εξιώνουν, δύσκολο εως απίθανο. Ιδανικό για την ΑΕΚ, να μην βρεθεί αγοραστής και η Θέλτα να ανοίξει την συζήτηση για τον δανεισμό. 

Περνούν οι μέρες… μαζεύονται οι μνηστήρες του Πινέδα

Βεβαίως όσο οι μέρες περνούν, τόσο φαίνεται να μαζεύονται όλο και περισσότεροι “μνηστήρες” για τον Πινέδα. Αν πιστέψουμε τα δημοσιεύματα από το Μεξικό, τόσο η Τσίβας όσο και ο Τολούκα θα ήθελαν πολύ τον χαφ της Θέλτα. Ακόμα και η Κρουζ Αζούλ φέρεται να ρίχνει κλεφτές ματιές προς τον Πινέδα. Η αλήθεια είναι πως πολύ δύσκολα μια ομάδα από το Μεξικό θα δώσει στην Θέλτα τα χρήματα που αξιώνει για να αγοράσει τον ποδοσφαιριστή. Αλλά έτσι κι αλλιώς, η ΑΕΚ δεν φαίνεται να ανησυχεί όσο στην “μάχη” για τον Πινέδα είναι μόνο μεξικανικές ομάδες. Έχει δυο πολύ ισχύρα “όπλα” για να τις αντιμετωπίσει αποτελεσματικά.

Το πρώτο “όπλο” είναι ο προπονητής της. Ο Πινέδα είναι παιδί του Ματίας Αλμέιδα. Και δεδομένα ο Αργεντινός προπονητής έχει τον τρόπο να πείσει τον Μεξικανό χαφ, να προτιμήσει την ΑΕΚ. Όσο για το δεύτερο “όπλο”, αυτό αφορά την επιθυμία του Πινέδα να παραμείνει στην Ευρώπη. Πριν από μόλις λίγους μήνες έκανε το “άλμα” στην καριέρα του περνώντας για πρώτη φορά τον Ατλαντικό. Και δεν θέλει στα 26 του χρόνια να επιστρέψει τόσο γρήγορα στο Μεξικό. 

Επομένως η ΑΕΚ επί της ουσίας δεν ανησυχεί, όσο οι “μνηστήρες” για τον Πινέδα προέρχονται από το Μεξικό. Ο μεγάλος και ουσιαστικός “εχθρός”, μπορεί να εμφανιστεί μόνο από την Ευρώπη και δη από την Ισπανία. Αν δηλαδή ισχύει το ισπανικό δημοσίευμα που θέλει την Ράγιο Βαγιεκάνο να ενδιαφέρεται για τον μεξικανό χαφ, εκεί η υπόθεση μπορεί να μπλέξει για την ΑΕΚ. Παρόλο που ούτε η Ράγιο έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει τον Πινέδα από την Θέλτα. Ωστόσο αν στον Μεξικανό προκύψει πραγματική προοπτική να συνεχίσει στο ισπανικό πρωτάθλημα την καριέρα του, τότε η υπόθεση θα δυσκολέψει εξαιρετικά για την ΑΕΚ. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News