ΑΕΚ Μεταγραφές: Τα 3 βαριά όπλα της ΑΕΚ στην «μάχη» για να κλείσει τον Γιόνσον

ΑΕΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Τα 3 βαριά όπλα της ΑΕΚ στην “μάχη” για να κλείσει τον Γιόνσον

Μπορεί η περίπτωση του Γενς Γιόνσον να έμοιαζε όχι απλώς ζόρικη αλλά σχεδόν απλησίαστη για την ΑΕΚ, για περισσότερους από έναν λόγους. Όμως η “Ένωση” θέλει τόσο πολύ τον διεθνή Δανό χαφ, που ήταν και είναι αποφασισμένη να δώσει σκληρή μάχη. Κάτι άλλωστε που φανερώνει και το γεγονός πως ο Γιόνσον ήρθε στην Αθήνα νωρίς σήμερα (24/6) το μεσημέρι μαζί με τη σύζυγο του. Χωρίς βεβαίως αυτό να σημαίνει πως έκλεισε η μεταγραφή. Εξ ου και η ΑΕΚ αρνείται πως έχει οποιαδήποτε σχέση μ’ αυτό το ταξίδι του Γιόνσον στην Αθήνα. Και ας υπάρχει δημοσίευμα δανέζικο που έχει τίτλο “ο Γιόνσον στην Αθήνα για να κλείσει στην ΑΕΚ”. 

Στην ουσία του πράγματος, η “μάχη” της Ένωσης για τον διεθνή Δανό χαφ είναι ακόμα ανοιχτή. Αλλά η ΑΕΚ έχει τρία βαριά “όπλα “που έχει ρίξει σ’ αυτή την “μάχη”. Τα δυο πρώτα έχουν να κάνουν με το συμβόλαιο που του προτείνει. Το πρώτο είναι οι ετήσιες αποδοχές που είναι περίπου στο ένα εκατομμύριο ευρώ, ίσως και κάτι παραπάνω. Περισσότερα δηλαδή από τα 800 χιλιάρικα που έπαιρνε στην Κάντιθ. Και ενδεχομένως περισσότερα απ’ αυτά που βρίσκει στην πρώτη έρευνα που έκανε στην αγορά την Primera Division, στην οποία δεδομένα έδινε προτεραιότητα. Χωρίς αυτό να σημαίνει, πως ήδη έχει καλυφθεί οικονομικά ο παίκτης απ’ αυτά που του προτείνει η ΑΕΚ. Το δεύτερο όπλο έχει να κάνει με την διάρκεια του συμβολαίου. Η ΑΕΚ είναι διατεθειμένη να του δώσει ίσως ακόμα τριετές. Κάτι που επίσης δεν φαίνεται να βρίσκει στην Ισπανία.

Υπάρχει όμως και ένα τρίτο “όπλο”. Έχει να κάνει με τις συνθήκες και με την ζωή στην Αθήνα. Είναι κάτι στο οποίο δίνει μεγάλη σημασία ο Γιόνσον, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές. Θέλει να εξασφαλίσει τις καλύτερες συνθήκες ζωής για τον ίδιο και την οικογένειά του. Εξ ου και στην Αθήνα ήρθε μαζί με την σύζυγο του. Και σίγουρα στην απόφαση του, θα παίξει ρόλο και αυτά που θα δει σ’ αυτό το ταξίδι. 

Δεδομένα η υπόθεση του Γιόνσον παραμένει δύσκολη. Παρόλο που ο Δανός διεθνής χαφ, ήρθε στην Αθήνα. Και τίποτα δεν είναι τελειωμένο, εξ ου και η ΑΕΚ κρατά αποστάσεις απ’ αυτό το ταξίδι. Όμως είναι ένας παίκτης που η ΑΕΚ θέλει πολύ, το έχει μεταφέρει στην πλευρά του Γιόνσον και θα δώσει μεγάλη “μάχη” για να την κλείσει την υπόθεση. Πάντως εξακολουθεί η περίπτωση να παραμένει δύσκολη. Εξάλλου είναι ενδεικτό πως ο Γιόνσον δεν ήρθε στην Αθήνα έχοντας συμφωνία με την ΑΕΚ, αλλά προκειμένου να συζητήσει και να αξιολογήσει την προοπτική συμφωνίας με την Ένωση. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News