ΑΕΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Στην κόψη του ξυραφιού η υπόθεση Πινέδα

Η υπόθεση του Ορμπελίν Πινέδα είναι αλήθεια πως έχει μετατραπεί σ’ ένα μίνι σίριαλ. Ωστόσο όλα δείχνουν πως φτάνουμε στα τελευταία του επεισόδια. Εξ ου και η υπόθεση πλέον βρίσκεται στην “κόψη” του ξυραφιού. Κυρίως διότι η Θέλτα φαίνεται πως πιέζει όλο και περισσότερο, προκειμένου να τακτοποιήσει αυτή την εκκρεμότητα. Και ο λόγος είναι πως οι Ισπανοί, όπως άλλωστε ισχύει και για την ΑΕΚ, δεν θέλουν παίκτες που δεν υπολογίζονται στην καλοκαιρινή τους προετοιμασία. 

Τα τελευταία δημοσιεύματα που έρχονται από το Μεξικό, αναφέρουν πως η Θέλτα έχει απορρίψει την πρόταση της ΑΕΚ αλλά και της Ράγιο Βαγιεκάνο για τον δανεισμό του Πινέδα. Και βάζουν πλέον στην θέση του φαβορί για την απόκτηση του παίκτη, τις ομάδες από το Μεξικό, που φέρονται έτοιμες να δώσουν χρήματα για να κάνουν αγορά. Βεβαίως όλο αυτό μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα για την υπόθεση. Αφενός διότι ο Πινέδα επιμένει πως δεν θέλει να επιστρέψει στο Μεξικό. Αφετέρου διότι τα μεξικανικά δημοσιεύματα δεν αποτελούν και μνημεία αξιοπιστίας. Ειδικά όταν αναφέρονται σε χρηματικά ποσά που αφορούν προτάσεις. 

Από την άλλη μεριά, είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ παρότι βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την Θέλτα, δεν έχει καταφέρει καταλήξει σε συμφωνία. Παρόλο που επί της ουσίας έχει σύμμαχο την επιθυμία του ίδιου του ποδοσφαιριστή. Το μεγάλο “αγκάθι” έχει να κάνει περισσότερο με την οψιόν αγοράς που θέλει να πετύχει η ΑΕΚ και λίγότερο με την επιθυμία της Θέλτα να “πουλήσει” ήδη από φέτος τον Πινέδα. Στην “Ένωση”, όπως είναι λογικό, δεν αρκεία απλώς να πάρουν τον Μεξικανό χαφ για έναν χρόνο. Θέλουν παράλληλα να βάλουν και μια οψιόν για το καλοκαίρι του 2023, που να είναι στα επίπεδα που ρεαλιστικά θα μπορούν να καλύψουν. Όπως έγινε με την περίπτωση του Τσούμπερ και παλιότερα μ’ αυτή του Λιβάγια. 

Όσο η Θέλτα επιμένει σε μια οψιόν πάνω από τα τέσσερα εκατομμύρια, δύσκολα θα προκύψει συμφωνία. Φυσικά στο παιχνίδι παραμένει η Ράγιο Βαγιεκάνο, που αντίθετα μ’ ότι υποστηρίζουν οι Ισπανοί, δανεικό τον θέλει και αυτή τον Πινέδα. Αλλά είναι άγνωστο τι συζητά περί της ρήτρας. Επίσης στο παιχνίδι βρίσκονται και κλαμπ από το Μεξικό, που έχουν δυνατότητα να ρίξουν “ρευστό” στο τραπέζι για να αποκτήσει τον ποδοσφαιριστή. Είναι όμως άγνωστο αν καλύπτουν τις απαιτήσεις της Θέλτα. Και φυσικά υπάρχει πάντα και η απροθυμία του Πινέδα να επιστρέψει στο Μεξικό. Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση πλέον έχει μπει σε μια φάση, που είναι στην “κόψη” του ξυραφιού. Και η… μπίλια μπορεί να “κάτσει” οπουδήποτε. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News