ΑΕΚ Μεταγραφές: Σχέδιο και χρόνος (ακόμη) υπάρχουν…

Η ΑΕΚ προχωρά για τις μεταγραφικές κινήσεις της, με βάση το σχέδιο που έχει χαράξει και το χρόνο που διαθέτει.

Τα πράγματα στην ΑΕΚ έχουν κυλήσει αργά. Τουλάχιστον στο μεταγραφικό τομέα ο κόσμος δυσανασχετεί, αλλά μάλλον βιάζεται. Η Ενωση δεν έχει χάσει χρόνο. Ο,τι κι αν λέμε σήμερα το ζήτημα είναι τι θα γίνει στις 21 Αυγούστου. Τότε είναι και το πρώτο επίσημο ματς για το ελληνικό πρωτάθλημα. Τότε θα αρχίσουν να μετρούν τα αποτελέσματα. Δουλειά ήδη γίνεται. Οι μεταγραφές αρχίσουν.

Το ιδανικό θα είναι η ΑΕΚ να πάει στην Ολλανδία με όλες τις κινήσεις ολοκληρωμένες. Αυτό ώστε ο Αλμέιδα να δουλέψει από το πρώτο λεπτό σωστά και δίχως απουσίες και κενά. Σε κάθε περίπτωση ο Αργεντίνος ήδη είχε πολύ χρόνο στη διάθεσή του για να παρακολουθήσει την ομάδα αγωνιζόμενη και συνάμα να διαπιστώσει τι της συμβαίνει, αλλά και να αφουγκραστεί την ατμόσφαιρα που υπήρχε γύρω της.

Όπως όλοι στον χώρο του ποδοσφαίρου ξέρει καλά ότι ο απεγκλωβισμός από ποδοσφαιριστές που έχουν συμβόλαια δεν θα είναι μία απλή διαδικασία. Σήμερα ο προπονητής δείχνει ξεκάθαρα πως αντιλαμβάνεται τις πραγματικές ανάγκες της ομάδας και πιέζει προς την κατεύθυνση να υλοποιηθούν όλα όσα θα τη βοηθήσουν να αλλάξει επίπεδο, χωρίς άλλα πισωγυρίσματα και ανούσιες δεύτερες ευκαιρίες.

Οι βασικές προτεραιότητες του Αλμέιδα και της ΑΕΚ

Αρχικά έχει επικεντρώσει το μεταγραφικό ενδιαφέρον στις θέσεις του κεντρικού άξονα, γι’ αυτό άλλωστε και απαιτεί την απόκτηση δύο κεντρικών αμυντικών που θα είναι οι βασικοί στόπερ αλλά και δύο κεντρικών χαφ πέραν του Κριχόβιακ, ο οποίος είναι μία ξεχωριστή περίπτωση. Η κίνηση για τον Γιόνσεν αποδεικνύει ξεκάθαρα αυτή τη σκέψη.  Ξεκάθαρη επίσης είναι και η τοποθέτηση του όσον αφορά στην κορυφή της επίθεσης όπου έχει υποδείξει την απόκτηση φορ που θα έρθει για να είναι εν δυνάμει βασικός και όχι για να αποτελεί τη ρεζέρβα του Σέρχιο Αραούχο.

Όλα αυτά χρειάζονται χρόνο. Η απουσία της ΑΕΚ από την Ευρώπη είναι πολύπλευρο πρόβλημα. Από τη μια… «αργία μήτηρ πάσης κακίας» κι από την άλλη λείπει το δέλεαρ της ευρωπαϊκής συμμετοχής για τους παίκτες. Η δουλειά είναι πιο δύσκολη από ποτέ. Χρόνος όμως υπάρχει. Από τη στιγμή που άρχισαν να έρχονται παίκτες όλα θα πάρουν τον δρόμο τους. Το βάρος πέφτει στον Αλμέιδα. Αρκεί να έχει έγκαιρα όλα τα υλικά στα χέρια του…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News