ΑΕΚ Μεταγραφές: Ψάχνει για στόπερ στην Ισπανία, ρώτησε για τον Φάλι!

Τις τελευταίες ημέρες πυκνώνουν τα σενάρια για παίκτες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού που ενδιαφέρουν την ΑΕΚ ελέω της έλευσης του Αλμέιδα.

Ωστόσο, δεν είναι οι μόνες αγορές που κινείται η ΑΕΚ. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως για τις σημαντικές αλλαγές που θα υπάρξουν στην άμυνα, οι «κιτρινόμαυροι» διερευνούν και την ισπανική αγορά και μια από τις περιπτώσεις που έχουν εστιάσει είναι ο Ράφαελ Χιμένεθ Χάρκε ή πιο απλά Φάλι.

Ο 29χρονος Ισπανός αμυντικός, είναι ηγετική μορφή και ηγέτης της Κάντιθ. Στην τρέχουσα περίοδο έχει 27 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας της Ισπανίας (έχοντας μάλιστα σκοράρει δύο φορές), ενώ έχει παίξει και τρία παιχνίδια για το κύπελλο. Προέρχεται από τα τμήματα υποδομής της Βιγιαρεάλ, έπαιξε σε διάφορες μικρομεσαίες ομάδες της πατρίδας του και στη δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα, αλλά στην Κάντιθ έγινε βασικός και αναντικατάστατος σε υψηλό επίπεδο.

Η τρομερή ιστορία του Φάλι

Υψηλόσωμος στόπερ, με καλή τεχνική και δυναμισμό στο παιχνίδι του, κουβαλά πίσω του μια τρομερή ιστορία. Τσιγγάνος στην καταγωγή, όχι μόνο δεν προσπάθησε να κρύψει τίποτα, αλλά δηλώνει περήφανος και δυνατός. Αν δεν ήταν άλλωστε, δεν θα μπορούσε να σταθεί στα πόδια του. Σε συνέντευξη του στην El Mundo είχε πει: «το ότι είμαι τσιγγάνος είναι το καλύτερο πράγμα που μου συνέβη ποτέ». Παντρεύτηκε 16 ετών, την 14χρονη τότε γυναίκα του, εγκατέλειψε το σχολείο και αφοσιώθηκε στο ποδόσφαιρο.

Πέρασε στιγμές ανέχειας και μεγάλης φτώχειας, έχοντας να συντηρήσει οικογένεια με τρία παιδιά. Δεν έχει λογαριασμούς στα σόσιαλ μίντια, ούτε καν κινητό τηλέφωνο από επιλογή. Στην περίοδο του κορωνοϊού έφτασε σε σημείο απελπισίας, να θέλει να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Οταν επέστρεψε, το ισπανικό Movistar έφτιαξε ντοκιμαντέρ για τη ζωή του, το οποίο προβλήθηκε πριν από λίγο καιρό με τίτλο «ο Τιτάνας του Κάντιθ».

Η ΑΕΚ έχει δει με ενδιαφέρον την περίπτωση και ρώτησε υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε να αποκτήσει τον Φάλι. Ο 29χρονος αμυντικός δεσμεύεται με συμβόλαιο από την Κάντιθ ως το 2024, αλλά λόγω της ιδιαίτερης σχέσης εκτίμησης που έχει με τη διοίκηση, θεωρείται πως δεν θα είναι πρόβλημα. Αρκεί βέβαια, η ΑΕΚ να επιμείνει και να κρίνει πως ο Φάλι είναι αυτό που ζητά για την άμυνα της την επόμενη περίοδο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News