ΑΕΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Ψάχνει έναν «Τσιγκρίνσκι» που τον έχασε πέρυσι τέτοια μέρα

ΑΕΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Ψάχνει να βρει αυτό(ν) που έχασε πέρυσι στις 15 του Ιούνη. Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι

Συνήθως όταν η ΑΕΚ βγάζει μια ανακοίνωση για να επισημοποιήσει την λύση της συνεργασίας μ’ έναν ποδοσφαιριστή, είναι άκρως λακωνική. Δεν γράφει περισσότερες από 10-15 λέξεις. Όπως άλλωστε κι όλες οι ομάδες. Πέρυσι τέτοια ημέρα, δηλαδή 15 Ιούνη, η ΑΕΚ αφιέρωσε 132 λέξεις, για να ανακοινώσει πως χωρίζουν οι δρόμοι με τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια. Για ποιόν λόγο αυτή η εξαίρεση; Λόγοι, πληθυντικός αριθμός. Πολλοί και προφανείς. 

Ο Τσιγκρίνσκι ήταν ένας από τους κορυφαίους κεντρικούς αμυντικούς που φόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα. Ήταν από τις σημαντικότερες προσωπικότητες που έχουν μπει στα αποδυτήρια της ΑΕΚ. Ήταν καθοριστικός παράγοντας της μαγικής σεζόν 2017-18. Ήταν σημείο αναφοράς για όλους τους συμπαίκτες του. Ήταν αυτό που η ΑΕΚ έψαχνε ακόμα και πριν φύγει ο Τσιγκρίνσκι, καθώς φαινόταν πως πλησίαζε το φινάλε του με τα κιτρινόμαυρα. Και είναι αυτό που ψάχνει ακόμα για το κέντρο της άμυνας. 

Στην αγορά η ΑΕΚ φέτος έχει βγει, ψάχνοντας για δυο κεντρικούς αμυντικούς, που θα έρθουν για να πάρουν την φανέλα του βασικού. Τουλάχιστον για τον έναν εξ αυτών, είναι ζητούμενο να είναι της κλάσης, της ποιότητας και της εμπειρίας του Τσιγκρίνσκι. Δεν είναι εύκολο. Δεν βρίσκονται εύκολα παίκτες για τους οποίους είχε πληρώσει 25 εκατομμύρια ευρώ η Μπαρτσελόνα για να τους αποκτήσει, όπως ήταν ο Τσιγκρίνσκι. Όμως για την ΑΕΚ είναι απαραίτητο, σχεδόν κομβικό, να βρει στην μεταγραφική αγορά μια τέτοια προσωπικότητα για το κέντρο της άμυνας της. 

Όσο για τον ίδιο τον Τσίγκρινσκι, μπορεί ο κύκλος του στην ΑΕΚ ως ποδοσφαιριστής να έκλεισε οριστικά πέρυσι τέτοια μέρα, όμως όχι και η σχέση του με το κλαμπ. Αν δεν είχε αποφασίσει ο Ουκρανός να συνεχίσει για ακόμα έναν χρόνο να παίζει μπάλα, πιθανότατα θα είχε ήδη προστεθεί στο οργανόγραμμα της Ένωσης. Κάτι που είναι εξαιρετικά πιθανό, να γίνει του χρόνου τέτοια εποχή. Εξάλλου ο Τσιγκρίνσκι ήταν ίσως ο μοναδικός ποδοσφαιριστής, που η ανακοίνωση της ΑΕΚ για λύση της συνεργασίας, κατέληγε με την φράση… “επιθυμία μας είναι οι δρόμοι μας να συναντηθούν ξανά στο μέλλον”.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News