ΑΕΚ μεταγραφές: «Προσθέτει» στο ρόστερ της παίκτες με κίνητρο το Μουντιάλ

Η αλήθεια είναι πως πάντα για όλες τις ομάδες, ειδικά τις ελληνικές, έχει σημασία να διαθέτουν στο ρόστερ τους ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν με τις εθνικές τους ομάδες σε Παγκόσμια Κύπελλα. Σε παλιότερες εποχές άλλωστε, το να ερχόταν ένας “μουντιαλικός” παίκτης, ήταν τεράστια υπόθεση. Υπάρχουν οφέλη και αγωνιστικά αλλά πλέον και οικονομικά για τις ομάδες. Και η ΑΕΚ έχει ξεκινήσει την φετινή της μεταγραφική ενίσχυση, προσθέτοντας ποδοσφαιριστές που έχουν ως κίνητρο να κερδίσουν μια θέση στην αποστολή της εθνικής τους ομάδας, που θα ταξιδέψει τον Νοέμβρη στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο. 

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς έχει καταφέρει να μπει στην προεπιλογή της εθνικής ομάδας της Σερβίας. Και το μήνυμα που έχει πάρει από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Ντράγκαν Στοϊκόβιτς, είναι πως αν συνεχίσει να βρίσκεται σε ομάδα που να παίζει σταθερά και με υψηλό επίπεδο απόδοσης, θα βρίσκεται μέσα στις επιλογές του για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτός ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους που ο Γκατσίνοβιτς επέλεξε και την ΑΕΚ ως επόμενο σταθμό της καριέρας του. Όμως θα πρέπει με την εικόνα που θα έχει στα ματς της “Ενωσης” να κερδίσει την θέση του στην εθνική ομάδα, για το Μουντιάλ του Κατάρ. 

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον Γενς Γιόνσον. Ο διεθνής Δανός χαφ κατάφερε να ανοίξει την πόρτα της εθνικής του ομάδας, χάρη στις εξαιρετικές εμφανίσεις που έκανε στην Primera Division με την φανέλα της Κάντιθ. Θέλει να συνεχίσει ανάλογες εμφανίσεις και με την ΑΕΚ, προκειμένου να κρατήσει την θέση του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Δανίας, μέχρι και το Παγκόσμιο Κύπελλο τον προσεχή Νοέμβρη. 

Ακόμα και ο τρίτος μεγάλος μεταγραφικός στόχος της ΑΕΚ, μετά τους Γκατσίνοβιτς και Γιόνσον, που είναι ο Ορμπελίν Πινέδα, έχει ως στόχο όχι μόνο να καθιερωθεί και να κάνει καριέρα στην Ευρώπη, αλλά και να πάει στο Κατάρ με την εθνική ομάδα του Μεξικό. Είναι ήδη διεθνής, μέσα στις κλήσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού. Αλλά το μήνυμα που έχει πάρει είναι, πως για να κρατήσει την θέση του στην εθνική και για το Μουντιάλ του Κατάρ, θα πρέπει να συνεχίσει την καριέρα του στην Ευρώπη και όχι να επιστρέψει στο πρωτάθλημα του Μεξικό. 

Εκτός πάντως από τον Πινέδα που είναι μεταγραφικός στόχος, αλλά και τον Γκατσίνοβιτς με τον Γιόνσον που έχουν φορέσει τώρα τα κιτρινόμαυρα, η ΑΕΚ διαθέτει ήδη στο ρόστερ της παίκτες που θα πάνε τον Νοέμβρη στο Παγκόσμιο κύπελλο. Ο Τσούμπερ με την εθνική ομάδα της Ελβετίας, αλλά και οι Χατζισαφί και Μοχαμάντι με το Ιράν. Ενώ την “μάχη” του θα δώσει και ο Σιμάνσκι, χωρίς πάντως πολλές πιθανότητες. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News