ΑΕΚ Μεταγραφές: Προς Πολωνία ο Σβάρνας

ΑΕΚΜεταγραφές: Προς Πολωνία ο Σβάρνας που θέλει να αποχωρήσει

Είναι δεδομένο, ότι στην ΑΕΚ θα πρέπει να υπάρξει πολλή και σημαντική δουλειά σε θέματα αποχωρήσεων, ώστε αφ’ ενός να υπάρχουν μόνο ενεργοί παίκτες στο ρόστερ και αφ’ ετέρου να εξοικονομηθούν χρήματα για την ομάδα.

Μεταξύ των παικτών που δεν υπολογίζονται για την ΑΕΚ της επόμενης σεζόν είναι ο Στράτος Σβάρνας, για τον οποίο τις τελευταίες ημέρες φαίνεται πως υπάρχει ενεργό ενδιαφέρον από ομάδα της Πολωνίας.

Παρά την άφιξη του Κουχάρσκι στη θέση του τεχνικού διευθυντή στην ΑΕΚ, δεν προκύπτει πως το νέο «κιτρινόμαυρο» στέλεχος έχει ανάμιξη στην υπόθεση. Ο Σβάρνας είχε αλλάξει ατζέντη εδώ και καιρό, συνεργάζεται με εκείνον του Μάρκο Λιβάγια και ψάχνει λύση σε μια αγορά που τελευταία συχνά πυκνά ρίχνει ματιές στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μανατζερικές πηγές κάνουν λόγο για τη Ράκοβ, αλλά λέγεται πως υπάρχει και κάτι ακόμα.

Θέλει χρήματα η ΑΕΚ

Πάντως, παρά το πολωνικό ενδιαφέρον, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν και πως θα αποχωρήσει από την ΑΕΚ ο 25χρονος αμυντικός. Βλέπετε, μπορεί να έχει πάρει από τους «κιτρινόμαυρους» εδώ και καιρό την άδεια να μιλά με άλλες ομάδες για το μέλλον του, παρά το γεγονός πως έχει συμβόλαιο, αλλά η ΑΕΚ δεν είναι διατεθειμένη να τον αφήσει ελεύθερο να υπογράψει. Ο Σβάρνας έχει συμβόλαιο μέχρι το 2025, είναι διεθνής με την Εθνική Ανδρών και στην ΑΕΚ πιστεύουν πως μπορούν να αποκομίσουν κάποιο ποσό από πώληση.

Είναι ένα ζήτημα για την ΑΕΚ, ότι ναι μεν θέλει να απαλλαχθεί από κάποιους ποδοσφαιριστές, αλλά δεν θέλει να περάσει λάθος μηνύματα στην αγορά, πως…χαρίζει παίκτες και ψάχνει να βρει τη φόρμουλα. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, ο Σβάρνας έπαιξε σε 14 παιχνίδια με την ΑΕΚ (σκοράροντας μάλιστα μια φορά), αλλά είχε μόλις 651’ συμμετοχής. Δηλαδή, λίγο πάνω από ένα ημίχρονο σε λιγότερα από τα μισά ματς της σεζόν.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News