ΑΕΚ Μεταγραφές: Παλεύει να ανοίξει νέες αγορές με τον Χουάνγκ

Στο δρόμο του… μεταξιού και λίγο ανατολικότερα θέλει να βαδίσει η ΑΕΚ με την απόκτηση του Ιν Μπέομ Χουάνγκ.

Ο Νοτιοκορεάτης μέσος είναι βασικός στόχος της Ενωσης για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής και είναι μια κίνηση που ήδη δουλεύεται, καθώς θεωρείται μια μεταγραφή με πολλαπλή σημασία. Βλέπετε, πέραν της αγωνιστικής συνεισφοράς του Χουάνγκ, η ΑΕΚ μπορεί να ανοίξει πόρτα σε αγορές που ήταν παντελώς άγνωστες για εκείνη μέχρι τώρα.

Συχνά πυκνά μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες ψάχνουν παίκτες ικανούς από τις χώρες της Απω Ανατολής, ώστε να προσελκύσουν και το μεγάλο κοινό που τους ακολουθεί. Ο Χουάνγκ είναι μια τέτοια περίπτωση, κοσμογυρισμένος ποδοσφαιρικά καθώς έχει αγωνιστεί πέραν της πατρίδας του, καθώς έχει ήδη αγωνιστεί σε Αμερική και Ρωσία. Η ΑΕΚ ενημέρωσε τη Ρούμπιν Καζάν αναφορικά με το ενδιαφέρον για συζητήσεις σχετικά με τον Χουάνγκ και η υπόθεση έχει δρομολογηθεί.

Η ΑΕΚ είχε ψαχτεί και άλλες φορές κατά το παρελθόν για παίκτες από αυτές τις αγορές, αλλά δεν είχε προχωρήσει κάτι χειροπιαστό. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περίπτωση του Χουάνγκ παρουσιάζει το γεγονός, πως δεν βρέθηκε μόνο ελέω Αλμέιδα στις επιλογές της ΑΕΚ, αλλά είχε τσεκαριστεί από τους υπεύθυνους του μεταγραφικού σχεδιασμού από την περασμένη σεζόν, καθώς θεωρείται ένα μοντέρνο χαφ που μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ζητάει πολλά η Ρούμπιν Καζάν

Η ΑΕΚ βρίσκεται πλέον σε επίσημες διαπραγματεύσεις με τη Ρούμπιν Καζάν για την περίπτωση του διεθνούς Νοτιοκορεάτη κεντρικού χαφ. Οι εξελίξεις στους Ρώσους δείχνουν πως ο Χουάνγκ είναι απίθανο να μείνει εκεί, καθώς άνοιξε ήδη την πόρτα της αποχώρησης στο διάστημα που είχε δώσει σχετική άδεια η FIFA. Ο Χουάνγκ έχει συμβόλαιο για ακόμα ένα χρόνο, κάτι που σημαίνει πως δεν μπορεί να υπάρξει συζήτηση για δανεισμό, χωρίς πρώτιστα να έχει ανανεώσει με τη Ρούμπιν Καζάν. Κάτι που πάντως, δεν φαίνεται πιθανό.

Με βάση τη δύσκολη θέση που βρίσκονται πλέον οι ρωσικές ομάδες, η ΑΕΚ κινείται για την αγορά του παίκτη. Οι προϋποθέσεις είναι καλές, δίχως βέβαια να υπάρχει προοπτική η Ενωση να φτάσει στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ που ξόδεψε για την απόκτηση του από την ομάδα του Βανκούβερ προ διετίας η ομάδα του Καζάν. Πάντως, οι πρώτες επαφές έδειξαν σημαντικό χάσμα, καθώς οι Ρώσοι συνεχίζουν και αξιώνουν αρκετά χρήματα, παρά τα προβλήματα λόγω πολέμου.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News