ΑΕΚ μεταγραφές: Όταν ο πρόεδρος της Μπεσίκτας «έκοβε» τον δρόμο του Βίντα για Premier League

Στην καριέρα του ο Ντομαγκόι Βίντα έχει δει και πρωταθλήματα και κύπελλα. Αλλά αυτό που και ο ίδιος παραδέχεται, είναι πως τίποτα δεν συγκρίνεται μ’ αυτό που έζησε το καλοκαίρι του 2018, όταν με την εθνική ομάδα της Κροατίας, έφτασε μέχρι τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μπορεί ως βασικός σ’ όλα τα ματς και στον τελικό, τελικά να μην σήκωσε το τρόπαιο, όμως εκτοξεύτηκαν οι “μετοχές” του Βίντα στον ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. 

Ήταν εκείνο το καλοκαίρι που ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός μπήκε για τα καλά στο στόχαστρο ομάδων από την Premier League. Η πρώτη που πλησίασε την Μπεσίκτας για να διερευνήσει προθέσεις για την πώληση του Βίντα, ήταν η Άστον Βίλα. Σύμφωνα όμως με τα δημοσιεύματα τότε στην Αγγλία, εκείνη που μπήκε αποφασιστικά στο παιχνίδι για τον Κροάτη διεθνή στόπερ ήταν η Άρσεναλ. Μάλιστα ο τότε πρόεδρος της Μπεσίκτας Φικρέτ Ορμάν είχε ταξιδέψει στο Λονδίνο για να κλείσει την μεταγραφή. 

Ωστόσο από εκείνο το ταξίδι, ο ισχυρός άνδρας της Μπεσίκτας επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη χωρίς να έχει κλείσει την μεταγραφή. Σύμφωνα με τα αγγλικά δημοσιεύματα, αξίωνε ένα ποσό της τάξεως των 15 εκατομμυρίων λιρών (δηλαδή άνω των 17 εκατομμυρίων ευρώ) για να παραχωρήσει τον Βίντα. Με την Άρσεναλ να διστάζει να δώσει αυτό το ποσό και τελικά να κάνει πίσω στην υπόθεση. Ο Κροάτης στόπερ έμεινε στην Μπεσίκτας και όχι μόνο εκείνο το καλοκαίρι, αλλά για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. 

Πάντως οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως ο Βίντα δεν ξέχασε ποτέ, το γεγονός πως εξαιτίας των απαιτήσεων της Μπεσίκτας, βρήκε κλειστό τον δρόμο για την Premier League. Και βάζουν και αυτή την αιτία, ανάμεσα στις πολλές, που ο Κροάτης διεθνής κεντρικός αμυντικός δεν κάθισε στο τραπέζι για να συζητήσει αυτό το καλοκαίρι, την πρόταση της τουρκικής ομάδας για ανανέωση του συμβολαίου. Παρόλο που η Μπεσίκτας θα ήθελε να κρατήσει τον Βίντα.   

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News