ΑΕΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Οι Τούρκοι κοιτούν στα... Σπάτα για «ψώνια», αλλά...

Κάθε χρόνο που περνάει, οι τουρκικές ομάδες κοιτάζουν όλο και περισσότερο προς την ελληνική αγορά για τις καλοκαιρινές τους μεταγραφές. Άλλωστε το γεγονός πως ο ηγέτης της φετινής πρωταθλήτριας Τουρκίας Τραμπζονσπόρ, ήταν ο αρχηγός της εθνικής μας Τάσος Μπακασέτας, με την πολύτιμη συμβολή και του Μανώλη Σιώπη, τα λέει όλα για το πως βλέπουν πλέον οι “γείτονες” τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Αν μάλιστα πιστέψει κάποιος τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, τουρκικές ομάδες κοιτούν στα Σπάτα και το ρόστερ της ΑΕΚ για να κάνουν τα… “ψώνια” τους. 

Ωστόσο η πραγματικότητα είναι πως οι περιπτώσεις ποδοσφαιριστών της “Ένωσης” που εμπλέκονται με τουρκικά μεταγραφικά σενάρια, δεν είναι καθόλου εύκολες. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ομάδες από την γειτονική χώρα, έχουν στο στόχαστρο τον Έχσαν Χατζισαφί, τον Καρίμ Ανσαριφάρντ αλλά και τον Νορντίν Άμραμπατ. Όλοι τους παίκτες με συμβόλαιο με την ΑΕΚ μέχρι και το 2023. Όλες οι περιπτώσεις, με δυσκολίες και κυρίως με ιδιαιτερότητες.

Ο Χατζισαφί είναι ένας ποδοσφαιριστής που πέρυσι χρησιμοποιήθηκε και ως μπακ και ως χαφ. Στο τέλος της ημέρας, ήταν από τους λίγους παίκτες που σε μια τόσο τραγική σεζόν για την ΑΕΚ, δεν είχε εντελώς αρνητικό πρόσημο με την συνολική του παρουσία. Είναι ένας παίκτης που υπολογίζεται από τον Αλμέιδα. Δεσμεύεται με συμβόλαιο. Βεβαίως αν φτάσει στα γραφεία της ΑΕΚ μια καλή πρόταση από την Τουρκία, όχι απλώς δεν πάει κατευθείαν στα σκουπίδια, αλλά θα αξιολογηθεί αναλόγως. Δεν υπάρχει ζέση να πουληθεί ο παίκτης, αλλά σε μια συμφέρουσα πρόταση, προφανώς η ΑΕΚ δεν θα αρνηθεί.

Με τον Καρίμ τα πράγματα από την πλευρά της ΑΕΚ είναι σχετικά απλά. Έχει ενημερώσει τον Ιρανό φορ πως δεν υπολογίζεται και πως θα πρέπει να ψάξει ομάδα. Αν ερχόταν μια πρόταση από την Τούρκια (ή οπουδήποτε αλλού), η ΑΕΚ θα προσπαθούσε να διευκολύνει το “deal”. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το θέμα είναι η επιθυμία του Ανσαριφάρντ. Ο Καρίμ θέλει να παραμείνει στην Ελλάδα. Έχει σύζυγο Ελληνίδα, προσπαθεί να πάρει την υπηκοότητα και δεν θα ήθελε να φύγει. Επομένως είναι άγνωστο πόσο εύκολο είναι να τον πείσει μια τουρκική ομάδα που ενδιαφέρεται να τον αποκτήσει. Πιθανότατα μόνο με μια πολύ ελκυστική πρόταση. 

Τέλος, όσον αφορά τον Άμραμπατ, που επίσης έχει συμβόλαιο ακόμα έναν χρόνο, η ΑΕΚ το μόνο που (ανα)γνωρίζει είναι πως ο παίκτης θέλει να επιστρέψει στην Ολλανδία για λόγους οικογενειακούς. Αν προκύψει κάτι άλλο και μια πρόταση από Τουρκία μεριά, τότε η διαχείριση που θα κάνει η “Ένωση” θα είναι πολύ διαφορετική. Όπως άλλωστε και οι απαιτήσεις που θα προβάλει για να αποδεχτεί αυτή την πρόταση. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News