ΑΕΚ Μεταγραφές: Οι «ελληνικές» λύσεις σε δεύτερο πλάνο

Τα χρόνια που πέρασαν, η ΑΕΚ έψαχνε πολλές φορές λύσεις στις μεταγραφικές της αναζητήσεις εντός συνόρων.

Παίκτες που αγωνίζονταν ή έστω είχαν θητεύσει σε ελληνικές ομάδες κατά το παρελθόν, Ελληνες ή ξένοι, βρίσκονταν σε πρώτη γραμμή προτεραιότητας για την ΑΕΚ. Φέτος όμως, οι ενδείξεις δείχνουν πως οι «ελληνικές» λύσεις θα είναι σε δεύτερο πλάνο. Η ΑΕΚ προσπαθεί να ανοίξει νέες αγορές, μέσω των επαφών των Κουχάρσκι και Αλμέιδα, μπορεί να μπει άμεσα στην εξίσωση και ο Αλβες και έτσι στρέφει το μεταγραφικό βλέμμα αλλού.

Πέρυσι για παράδειγμα, στο ολικό «λίφτινγκ» που επιχειρήθηκε με 14 μεταγραφές, σχεδόν οι μισές είχαν ελληνικό παρελθόν. Ο Χατζισαφί είχε αγωνιστεί κατά το παρελθόν σε Πανιώνιο και Ολυμπιακό, οι Βράνιες και Αραούχο είχαν αγωνιστεί στην ΑΕΚ σε διάφορες περιόδους, οι Τζαβέλλας, Μήτογλου είναι Ελληνες. Το ίδιο συνέβη και στο παρελθόν με παίκτες όπως οι Ανσαριφάρντ, Σάκχοφ, Ινσούα, Μασούντ , Ντέλετιτς, Χουλτ και άλλους που είχαν δώσει πρώτιστα διαπιστευτήρια εντός συνόρων.

Λοντίγκιν, Χατζηγιοβάννης και Χαρίσης

Η περίπτωση του Λοντίγκιν ήταν άκρως χαρακτηριστική. Ο Ρώσος τερματοφύλακας που έκλεισε πριν από λίγες ημέρες στον Παναθηναϊκό, είχε βρεθεί ψηλά στις επιλογές της ΑΕΚ όσο βρισκόταν σε θέση ευθύνης ο Γιάννης Παπαδημητρίου. Αλλωστε, είχαν συνεργαστεί στην Ξάνθη και ο Λοντίγκιν φαινόταν να ταιριάζει γάντι ως παρτενέρ του Στάνκοβιτς, δεδομένου πως οι Τσιντώτας και Αθανασιάδης πιθανότατα θα παραχωρηθούν, ενώ ο Μπάρκας παραμένει μακρινό όνειρο.

Η ΑΕΚ δεν έδειξε ουσιαστικό ενδιαφέρον και ο Λοντίγκιν συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό. Την ίδια «αδιαφορία» έδειξε εν τέλει η ΑΕΚ και για τον Τάσο Χατζηγιοβάννη, με τον οποίο υπήρχε «φλερτ» για πολλούς μήνες, αλλά όταν έφτασε η κρίσιμη στιγμή δεν έκανε κίνηση και εκείνος συμφώνησε με την Ανκαραγκουτσού. Στην ίδια λογική έμεινε στα χαρτιά μόνο το ενδιαφέρον και τον Χρήστο Χαρίση, που μένει ελεύθερος από τον Ατρόμητο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News