ΑΕΚ Μεταγραφές: Οι αγορές ξέρουν ότι η ΑΕΚ εμφανίζει χρήματα όμως οι παίκτες και οι ομάδες δεν βιάζονται

Ένα σημαντικό πρόβλημα που ήδη η ΑΕΚ βρίσκει μπροστά της στις μεταγραφικές αναζητήσεις της, είναι η δική της προσπάθεια να αποκτήσει γρήγορα ποδοσφαιριστές με καλή ποιότητα, σε μία περίοδο που αυτοι δεν καίγονται για να κλείσουν σε άλλη ομάδα.
 
Είναι δεδομένο ότι εμφανίζει περισσότερα χρήματα από πέρυσι στο μεταγραφικό παζάρι και πως επίσης έχει την επιθυμία να προχωρήσει σε αγορές, άρα πέραν των παικτών να ικανοποιήσει και ομάδες. Όμως τη δική της βιασύνη δεν συμμερίζονται οι μεταγραφικοί πόθοι της καθώς έχουν τη γνώση ότι μπορούν να βρουν καλύτερα πρωταθλήματα από την Ελλάδα και γιατί όχι, περισσότερα χρήματα αργότερα μέσα στο καλοκαίρι.

Η ΑΕΚ και η καθυστέρηση του deal στην υπόθεση Πινέδα

 
Εκεί ακριβώς λοιπόν εντοπίζεται η δυσκολία των ανθρώπων της Ένωσης να κάνουν άμεσα μεταγραφές ώστε η ομάδα να μεταβεί στην Ολλανδία για το βασικό στάδιο προετοιμασίας της έχοντας αποκτήσει αρκετούς παίκτες που προορίζονται για το βασικό κορμό. Αν πάρουμε ως παράδειγμα την υπόθεση του του Πινέδα, υπάρχουν τα εξής δεδομένα: η ΑΕΚ προσπαθεί να πάρει έναν παίκτη υπό τη μορφή δανεισμού, ο οποίος παραχωρείται με τον τρόπο αυτόν από τη Θέλτα κι ενώ έχει ήδη τη σύμφωνη γνώμη του ποδοσφαιριστή. Παρόλα αυτά εδώ και τρεις εβδομάδες δεν έχει καταφέρει να φτάσει σε deal.
 
Αυτή η περίπτωση είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα για τις δυσκολίες που βρίσκει μπροστά της αυτό το διάστημα χτυπώντας πόρτες ομάδων για να αποκτήσει ποδοσφαιριστές με καλή χρηματιστηριακή αξία. Η πρόθεση είναι να προστεθούν στο ρόστερ παίκτες που όντως θα ανεβάσουν σημαντικά την ποιότητα του συνόλου, όμως όλη αυτή η διαδικασία είναι στην παρούσα φάση δαιδαλώδης. 
 
Απαιτούνται υπομονή και ευέλικτες κινήσεις ώστε 12 Ιουλίου, όταν η ομάδα θα αποχωρήσει για την Ολλανδία, να έχουν προστεθεί στη φαρέτρα του Αλμέιδα τουλάχιστον τρεις παίκτες για τη βασική ενδεκάδα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News