ΑΕΚ Μεταγραφές: Ο Τάσος Δώνης και οι προϋποθέσεις

ΑΕΚ: Ο Τάσος Δώνης και οι προϋποθέσεις για να υπάρξει ενδιαφέρον.

Προτάθηκε και στην ΑΕΚ ο Τασιος Δώνης όμως σε πρώτη φάση δεν είναι κάτι που θα τρέξει. Η ηλικία του και το γεγονός ότι ψάχνει ένα restart είναι στοιχεία που δημιουργούν σχετικό ενδιαφέρον

Ο Τάσος Δώνης, διεθνής επιθετικός και υιός του άλλοτε ποδοσφαιριστή και προπονητή της ΑΕΚ, Γιώργου Δώνη, έφτασε πολύ κοντά στον ΠΑΟΚ. Λόγω οπαδικών αντιρρήσεων και αντιδράσεων για κάποια πράγματα που είχε πει στο παρελθόν για τη σχέση του πατέρα του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, αυτή η υπόθεση τελικά δεν προχώρησε. Θα μπορούσε αυτό να συμβεί για την «Ενωση»; Ίσως ναι, αλλά υπό πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις και περισσότερο, ως μια επιπλέον προσθήκη για περισσότερες επιθετικές λύσεις.

Ας ξεκινήσουμε με την είδηση, σύμφωνα με την οποία έχει δεδομένα προταθεί στην ΑΕΚ. Από εκεί και πέρα, για να σκεφτούν στην ομάδα να κάνουν κάτι μαζί του, θα πρέπει να υπάρξει σημαντικό «άδειασμα» στις θέσεις των εξτρέμ. Να αποχωρήσουν πέρα από τον Νόρντιν Αμραμπατ, τόσο ο Χρήστος Αλμπάνης όσο και ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς. Θα πρέπει επίσης να παρθεί μια απόφαση και για τον Χρήστο Γιούση, ο οποίος έκανε μια εντυπωσιακή σεζόν με την ΑΕΚ Β, αλλά δεν έχει πλέον δικαίωμα συμμετοχής σε αυτήν, καθώς υπερβαίνει το επιτρεπόμενο ηλικιακό όριο, ενώ έχει συμβόλαιο με την ομάδα για επιπλέον ένα έτος. Οπότε, κρατάμε ως δεδομένο το ότι αυτή τη στιγμή ο Δώνης δεν αποτελεί προτεραιότητα, αλλά δεν είναι και μια περίπτωση που έχει απορριφθεί.

Τα δεδομένα

Ενδέχεται στην πορεία να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε να κινηθεί η ομάδα για την απόκτησή του, εφόσον ασφαλώς δεν έχει βρει άλλο σύλλογο έως τότε. Ο Δώνης είναι μόλις 25 ετών ακόμα, όμως τις τελευταίες τρεις σεζόν δεν κατάφερε να βρει στις Στουτγάρδη, Ρεμς και Φένλο τον τρόπο για να αναβαθμίσει την καριέρα του, έχοντας κατά διαστήματα αντιμετωπίσει και δύσκολους τραυματισμούς. Πριν από τέσσερα χρόνια δεν θα ήταν εφικτή περίπτωση για οποιαδήποτε ελληνική ομάδα, όμως πλέον δεν έχει το ίδιο κασέ και εύκολα αποκτάται από έναν σύλλογο όπως η ΑΕΚ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News