ΑΕΚ μεταγραφές: Ο Πλάνιτς έπαιρνε αμέσως το «ναι» όλων των προπονητών

Στο όχι και πολύ μακρινό καλοκαίρι του 2020, η ΑΕΚ είχε βγει και πάλι στην μεταγραφική αγορά, όπως τώρα καλή ώρα, για να ψάξει για κεντρικό αμυντικό. Τότε μπήκε για πρώτη φορά στο τραπέζι των συζητήσεων, το όνομα του Μπόγκνταν Πλάνιτς. Ο Σέρβος στόπερ ήταν ήδη στα δικαστήρια για να μείνει ελεύθερος από την Στεάουα. Το όνομα του Πλάνιτς τέθηκε στον Μάσιμο Καρέρα, που ήταν τότε προπονητής στην ΑΕΚ και ο Ιταλός είπε ένα μεγάλο “ναι”.

Ο προπονητής τον ήθελε πολύ μεν, ωστόσο θεωρήθηκε μια κίνηση ρίσκου, με δεδομένο πως ο παίκτης ήταν σε δικαστική διαμάχη. Αντίθετα η Μακάμπι πήρε το ρίσκο και εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε, καθώς για δυο σεζόν, είχε τον καλύτερο στόπερ του πρωταθλήματος Ισραήλ. Όχι θεωρητικά, αλλά με βάση ψηφοφορία. 

Η ΑΕΚ τον Πλάνιτς δεν τον… ξέχασε ποτέ. Και τώρα που ξαναβγήκε στην αγορά για κεντρικό αμυντικό και με βάση τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που έθεσε ο Ματίας Αλμέιδα για τον έναν εκ των δυο βασικών στόπερ, έβαλε ξανά το όνομα του Σέρβου στο τραπέζι. Ο Αργεντινός τεχνικός, είπε επίσης ένα μεγάλο “ναι” στην προοπτική απόκτησης του Πλάνιτς. Και κάπως έτσι η ΑΕΚ μπήκε στο παιχνίδι και προσπαθεί να τα βρεί όχι τόσο με τον παίκτη που φαίνεται να έχει αποφασίσει πως ο κύκλος του στο Ισραήλ έχει κλείσει, όσο με την ομάδα του. 

Η Μακάμπι προς το παρόν ετοιμάζεται για τα παιχνίδια των προκριματικών του Champions League, απέναντι στον Ολυμπιακό. Μέχρι τότε, είναι δύσκολο εως απίθανο να υπάρξει κάποια εξέλιξη. Πάντως δεδομένα η ΑΕΚ βρίσκεται στο… παιχνίδι και δεν δείχνει διατεθειμένη να βγει εύκολα. Σύμφωνα με τους Ισραηλινούς, έχει καταθέσει πρόταση στο 1 εκατομμύριο ευρώ, η οποία απορρίφθηκε και σύμφωνα με τους Σέρβους η πρόταση έχει φτάσει στο 1,3. Στην ΑΕΚ ξέρουν για ρήτρα στα 1,8 εκατομμύρια, αλλά οι Ισραηλινοί επιμένουν περί του αντιθέτου. Το συμβόλαιο του Πλάνιτς πάντως, λήγει το επόμενο καλοκαίρι. Κάτι που σημαίνει πως μπορεί να η Μακάμπι να τον χάσει ως ελεύθερο και αυτό είναι κάτι που μπαίνει ως παράμετρος στην συζήτηση. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News