ΑΕΚ μεταγραφές: Ο Γκατσίνοβιτς είχε ήδη «νικήσει» τον Κριχόβιακ

Όταν ο Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ αποκτήθηκε από την ΑΕΚ τον περασμένο Απρίλη για τα παιχνίδια των Play Offs του πρωταθλήματος, θεωρητικά η προοπτική ήταν να τεθούν οι βάσεις ώστε το καλοκαίρι να γίνει κουβέντα για να συνεχιστεί η συνεργασία με τον Πολωνό χαφ. Άλλωστε ήταν δεδομένο πως η “Ένωση” θα χρειαζόταν ενίσχυση στην θέση του “οκταριού”. Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Μέχρι που σήμερα (9/7) ο Κριχόβιακ ανακοινώθηκε από την Αλ Σαμπάμπ. Για έναν χρόνο, καθώς απλώς εκμεταλλεύτηκε την ευνοϊκή διάταξη της UEFA για τους ξένους που αγωνίζονται στην Ρωσία, οι οποίοι μπορούν να υπογράψουν όπου θέλουν, αλλά το καλοκαίρι του 2023 θα πρέπει να επιστρέψουν στις ομάδες με τις οποίες έχουν συμβόλαιο. 

Θεωρητικά, η εξέλιξη αυτή θα επηρέαζε την ΑΕΚ. Πρακτικά όμως, στην “Ένωση” είχαν σταματήσει να ασχολούνται με την υπόθεση του Κριχόβιακ, από την στιγμή που αποκτήθηκε ο Μιγιάν Γκατσίνοβιτς. Ίσως ακόμα και λίγο πιο πριν. Ο Σέρβος χαφ αγωνίζεται περίπου στην ίδια θέση με τον Κριχόβιακ. Και κυρίως η ΑΕΚ τον απέκτησε για να του δώσει τον ρόλο του “οκταριού”, τον οποίο είχε στα Play Offs ο Κριχόβιακ και θα τον έπαιρνε ξανά αν προχωρούσε η μεταγραφή του. Όσο για τους λόγους που η ΑΕΚ προτίμησε τον Γκατσίνοβιτς από τον Πολωνό χαφ, είναι περισσότερο αγωνιστικοί. Σίγουρα ο Κριχόβιακ δεν ήταν ο πιο εύκολος στις διαπραγματεύσεις. Αλλά επί της ουσίας το θέμα δεν ήταν οικονομικό. Ο Κριχόβιακ πήγε ως δανεικός στην Αλ Σαμπάμπ. Ενώ ο Γκατσίνοβιτς έγινε μεταγραφή από την Χόφενχάιμ. Ενδεχομένως το συμβόλαιο που πήρε στην Σαουδική Αραβία ο Κριχόβιακ, να είναι μεγαλύτερο απ’ αυτό που έχει ο Σέρβος χαφ στην ΑΕΚ. Μόνο που η “Ένωση” για τον Γκατσίνοβιτς έδωσε χρήματα και στην Χόφενχάιμ, ενώ το συμβόλαιο του παίκτη είναι τετραετές. 

Το ζήτημα για την ΑΕΚ ήταν περισσότερο αγωνιστικο. Ο Αλμέιδα είναι ένας προπονητής που προτιμά ποδοσφαιριστές που βγάζουν μεγάλη ένταση στο παιχνίδι τους. Που κυνηγούν όλες τις φάσεις και που συμμετέχουν πολύ ενεργά στο ματς, ακόμα και όταν δεν έχουν την μπάλα στα πόδια τους, ακόμα και όταν η ομάδα τους δεν έχει κατοχή. Σ’ όποια θέση και αν αγωνίζονται. Αυτά τα χαρακτηριστικά τα έχει πολύ περισσότερο ο Γκατσίνοβιτς ως “οκτάρι”, σε σχέση με τον Κριχόβιακ. Εξ ου και πρακτικά αυτό που έγινε, είναι πως ο Σέρβος χαφ, προτιμήθηκε από τον Πολωνό. Άλλωστε ο Κριχόβιακ υπέγραψε στην Αλ Σαμπάμπ, δυο εβδομάδες μετά την μεταγραφή του Γκατσίνοβιτς στην ΑΕΚ.  

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News