ΑΕΚ Μεταγραφές: Ο Γιόνσον ήξερε ποιόν να ρωτήσει για την «Ένωση»

ΑΕΚ μεταγραφές: Ο Γιόνσον ήξερε ποιόν να ρωτήσει για την «Ένωση»

Είναι γεγονός πως η πρόταση που πήρε στα χέρια του από την ΑΕΚ ο Γενς Γιόνσον, ήταν αρκούντως ελκυστική. Και σε διάρκεια συμβολαίου και σε ετήσιες αποδοχές, ακόμα και στο ύψος του μπόνους υπογραφής. Παρόλα αυτά, για τον Δανό διεθνή χαφ δεν ήταν μια καθόλου εύκολη απόφαση, να πει τελικά το “ναι” για να έρθει στην Ελλάδα και να φορέσει τα “κιτρινόμαυρα”. Ειδικά από την στιγμή που οι δυο πολύ καλές σεζόν του με την Κάντιθ, του έδιναν προοπτική να συνεχίσει στην Primera Division.

Ο Γιόνσον το σκέφτηκα καλά πριν υπογράψει στην ΑΕΚ. Έκανε ακόμα και ταξίδι – “αστραπή” στην Αθήνα με τη σύζυγο του. Και σίγουρα έψαξε να βρει και όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα της ΑΕΚ. Βεβαίως σ’ αυτό ο Δανός χαφ ήταν τυχερός, καθώς είχε τον κατάλληλο άνθρωπο μέσα στα… πόδια του. Ή καλύτερα, στα ίδια αποδυτήρια. Ο Γιόνσον αυτές τις τελευταίες δυο σεζόν, ήταν συμπαίκτης στην Κάντιθ με τον Χουάν Κάλα. Με τον Ισπανό κεντρικό αμυντικό, να έχει εμπειρία μιας ολόκληρης σεζόν από την ΑΕΚ. 

Το καλοκαίρι του 2011 ήρθε στην “Ένωση” ο Κάλα, δανεικός από την Σεβίλλη, με εισήγηση του Μανόλο Χιμένεθ. Φόρεσε την φανέλα της ΑΕΚ σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Οικονομικά και διοικητικά. Ουσιαστικά τότε η ΑΕΚ είχε μπει ήδη στον μεγάλο… κατήφορο. Και ο Κάλα είχε ζήσει ζόρικες καταστάσεις. Παρόλα αυτά, το πέρασμα του από την ΑΕΚ το θυμάται πάντα μόνο με καλά συναισθήματα. Ενώ λέει πάντα τα καλύτερα για την ΑΕΚ. Κυρίως για το πόσο πολύ τον αγκάλιασαν οι οπαδοί της ομάδας.

Μάλιστα το όνομα του Κάλα είχε ακουστεί και σε πρόσφατες μεταγραφικές περιόδους, ως πιθανός στόχος της ΑΕΚ. Χωρίς να προχωρήσει κάτι, αλλά με τον Ισπανό μπακ να είναι θετικός στο ενδεχόμενο της επιστροφής του. Σε κάθε περίπτωση, ο Κάλα μόνο υποστηρικτικός θα ήταν στην προοπτική του Γιόνσον να πει το “ναι” στην ΑΕΚ και να φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα. Ειδικά στην κατάσταση που βρίσκεται τώρα η ομάδα, με σταθερή διοίκηση και το δικό της γήπεδο. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News