ΑΕΚ Μεταγραφές: Ο Βράνιες ανοίγει το δρόμο για την απόκτηση στόπερ

Η επιθετική κίνηση της ΑΕΚ προς τον Ογκνιεν Βράνιες και η απόφαση να θέσει τέλος σε καταστάσεις ασυδοσίας που κυριάρχησαν κατά την περυσινή σεζόν, έχει διπλό σημαντικό μήνυμα για το μέλλον της «κιτρινόμαυρης» άμυνας.

Το πρώτο αφορά τον ίδιο τον Βράνιες που δεν φαίνεται να έχει μέλλον και το δεύτερο την αναγκαιότητα για άμεση ενίσχυση με στόπερ, όπου φαίνεται πως αποτελεί βασική προτεραιότητα της ΑΕΚ ενόψει της νέας σεζόν.

Για τον Βράνιες η σκέψη είναι απλή, αλλά η εφαρμογή δύσκολη. Η ΑΕΚ θέλει να κόψει δεσμούς με τον Βόσνιο. Βλέπετε, πέραν των εξωαγωνιστικών παραστρατημάτων του και των συμπεριφορών του που άνοιγαν πάντα μεγάλη κουβέντα, υπάρχει και απογοήτευση από την αγωνιστική του εικόνα. Δεν υπάρχει ούτε ένα ματς κατά τη διάρκεια της σεζόν που ολοκληρώθηκε, στο οποίο ο Βράνιες να θύμισε κάτι από τον καλό εαυτό του και να έπειθε πως μπορεί να είναι λύση ασφάλειας για την ΑΕΚ.

Κάποιοι υποστηρίζουν πως όλο αυτό είναι φυσικό επακόλουθο όσων έχουν προηγηθεί. Δηλαδή, ο Βράνιες δεν είναι πια παιδαρέλι και βαδίζει ήδη στα 33. Κάτι που απλά σημαίνει, πως τα φυσικά προσόντα που τον έκαναν να ξεχωρίζει (ταχύτητα, δύναμη, αλτικότητα, να βγαίνει πρώτος στην μπάλα) δεν μπορεί να είναι στο ίδιο επίπεδο. Ειδικά μάλιστα από τη στιγμή, που τα τελευταία χρόνια ο Βράνιες πέρασε μεγάλες περιόδους ανενεργός, χάνοντας κάθε έννοια αγωνιστικού ρυθμού.

Το «διαζύγιο» και η πρώτη μεταγραφή

Βέβαια, αποτελεί ζήτημα πως θα βρεθεί αυτός ο τρόπος «διαζυγίου». Ο Βράνιες αμείβεται με μισό εκατ. ευρώ ετησίως, έχει συμβόλαιο για ακόμα έναν χρόνο (με προοπτική επέκτασης για ακόμα ένα, έστω κι αν αυτό φαντάζει εξωπραγματικό αυτήν τη στιγμή) και δεν φαίνεται να υπάρχουν πολλές ομάδες που να ενδιαφέρονται. Κάποιες κρούσεις από Κύπρο υπάρχουν, αλλά δύσκολα μπορεί να βρει τα λεφτά που συμφώνησε με την ΑΕΚ.

Το δεδομένο πάντως είναι πως στην ΑΕΚ θέλουν να απαλλαχθούν από τον Βράνιες. Επίσης πολύ πιθανό πρέπει να θεωρείται, πως η απόκτηση ενός στόπερ αναμένεται να είναι η πρώτη μεταγραφική κίνηση της Ενωσης, με βάση την εισήγηση του Ματίας Αλμέιδα. Ο Αργεντινός προπονητής φέρεται πως έχει ζητήσει δύο κεντρικούς αμυντικούς για την αρχική ενδεκάδα και μάλιστα, ο κάθε στόπερ να έχει και το ανάλογο πόδι.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News