ΑΕΚ Μεταγραφές: Ο Αλμέιδα θέλει Πινέδα, Αλιέντρο και Χουάνγκ

Στην ΑΕΚ υπάρχουν πολλά ανοιχτά θέματα, αλλά και πολλές ανάγκες για την ομάδα της νέας σεζόν.

Είναι δεδομένο έπειτα από μια παταγώδη αποτυχία, πως θα πρέπει να υπάρξουν πολλές και σημαντικές αλλαγές, υπό το πρίσμα του Ματίας Αλμέιδα, που αποτελεί αυτήν τη στιγμή τη μεγάλη σταθερά της Ενωσης. Ετσι η ΑΕΚ άρχισε να κάνει τις πρώτες επαφές στην αγορά και φαίνεται πως υπάρχουν τρεις επιλογές με την έγκριση του Αργεντινού τεχνικού, που αφορά τους Πινέδα, Αλιέντρο και Μπέομ.

Ο 26χρονος Μεξικανός Ορμπελίν Πινέδα είναι ένας παίκτης που αρέσει πολύ στον προπονητή της ΑΕΚ. Τον Γενάρη αποκτήθηκε από τη Θέλτα έναντι 9 εκατ. ευρώ και πέρασε για πρώτη φορά τον Ατλαντικό, ωστόσο έκανε μόλις επτά συμμετοχές και 93’ συνολικά. Ο ανταγωνισμός στην ισπανική ομάδα είναι υψηλός και είναι πιθανό να υπάρξει θέμα δανεισμού του σε κάποια ομάδα, ώστε να προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Βραχύσωμος, αλλά νευρώδης, πουλέν του Αλμέιδα από την Τσίβας, όπου έκαναν εντυπωσιακά πράγματα. Αγωνίζεται κυρίως ως κεντρικός χαφ, μπορεί να παίξει ως οκτάρι και δεκάρι, αλλά και στα αριστερά. Εχει γίνει προεργασία για την περίπτωση του, μπορεί να αποκτηθεί ως δανεικός με ρεαλιστική οψιόν αγοράς, εφόσον επιβεβαιωθεί, ότι δεν βρίσκεται στα σχέδια των Ισπανών. Σημαντικό στοιχείο, πως ο Πινέδα θέλει πολύ να ακολουθήσει τον Αλμέιδα.

Ο Αλιέντρο ψηλά στις επιλογές της ΑΕΚ

Πέραν του Μεξικανού, ψηλά στις επιλογές της ΑΕΚ υπάρχει η περίπτωση του Ροντρίγκο Αλιέντρο. Ο 31χρονος Αργεντινός αγωνίζεται στην Κολόν Σάντα Φε και μένει ελεύθερος σε λίγες ημέρες. Σκληροτράχηλος παίκτης, με νεύρο και ένταση στο παιχνίδι του. Μολονότι δεν είναι πιτσιρικάς και δεν έχει διαβεί ποτέ τα σύνορα της πατρίδας του, διατηρεί ακόμα υψηλή χρηματιστηριακή αξία, η οποία ανέρχεται σε 2.500.000 ευρώ.

Ο Αλιέντρο εμφανίζεται να έχει ήδη προτάσεις από διάφορες ομάδες της πατρίδας του, αλλά και εκτός συνόρων μεταξύ των οποίων και ολλανδικές, ώστε να έρθει στην Ευρώπη. Για τον Αλιέντρο λέγεται πως έχει εισηγηθεί θετικά και ο Στάθης Ταυλαρίδης, που πως είχε κάνει εκτεταμένο σκάουτινγκ και επαφές σε Αργεντινή και άλλες χώρες τους περασμένους μήνες. Παίζει κυρίως ως κεντρικός χαφ, είναι περισσότερο οκταροδεκάρι από εξαροοκτάρι.

Οι επαφές της ΑΕΚ με τον Χουάνγκ

Πέραν των δύο Αμερικανών, στη λίστα του Αλμέιδα έχει περίοπτη θέση και ο Ιν Μπέομ Χουάνγκ. Είναι βασικός μεταγραφικός στόχος της ΑΕΚ με εισήγηση του Αλμέιδα και είναι μια κίνηση που έχει φτάσει σε καλό επίπεδο επαφών. Ο 26χρονος Νοτιοκορεάτης μπορεί να μην κουβαλά την τεράστια φήμη του συμπατριώτη του Σον, αλλά είναι παίκτης με αξιοπρόσεκτη καριέρα. Ανήκει στη Ρούμπιν Καζάν, δεσμεύεται ως το καλοκαίρι του ’23, αλλά ήδη άσκησε το δικαίωμα να αποχωρήσει λόγω πολέμου και έπαιξε στο Βέλγιο με τη Γάνδη.

Ο Χουάνγκ είναι παίκτης που κάνει τα πάντα στο κέντρο. Κεντρικός χαφ, που μπορεί να παίξει και ως εξάρι, αλλά και ως δεκάρι. Κοινό χαρακτηριστικό των παικτών που θέλει ο Αλμέιδα είναι η ισορροπία μεταξύ αμυντικών και επιθετικών καθηκόντων. Η ΑΕΚ προσπαθεί να εκμεταλλευθεί τα διαλυτικά φαινόμενα της Ρούμπιν Καζάν και να αρπάξει τον Νοτιοκορεάτη, αν και για την απόκτηση του υπάρχει ενδιαφέρον από πολλές ομάδες.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News