ΑΕΚ Μεταγραφές: Ο Αλμέιδα επιμένει για Πινέδα, ποιο είναι το όπλο του

Η ΑΕΚ αρχίζει να συμπληρώνει τα κομμάτια του παζλ. Ο μηχανισμός αλλάζει σε όλα τα επίπεδα και το ενδιαφέρον σταδιακά στρέφεται στην ομάδα και στον τρόπο που θα εμφανιστεί ενισχυμένη συγκριτικά με την προηγούμενη σεζόν.

Επειτα από τη συνάντηση των Κουχάρσκι, Αλμέιδα, η ΑΕΚ πλέον εντείνει τις προσπάθειες της για μεταγραφική ενίσχυση, με στόχο να έχει συμπληρώσει πριν την έναρξη του βασικού σταδίου της προετοιμασίας το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ της νέας σεζόν.

Στη συνάντηση που υπήρξε μεταξύ τεχνικού διευθυντή και προπονητή, ο Αλμέιδα ανέλυσε τη φιλοσοφία του, το πλάνο που σκέφτεται να εφαρμόσει στην ομάδα και τα χαρακτηριστικά που θέλει να έχουν οι παίκτες με βάση το πλάνο και το στυλ παιχνιδιού που θέλει να παίξει. Ανάμεσα στα ονόματα που έριξε στο τραπέζι ο Αργεντινός τεχνικός, βρίσκεται ψηλά στις επιλογές ο Μεξικανός Ορμπελίν Πινέδα που ανήκει στην ισπανική Θέλτα.

Δίδυμο με τον Χουάνγκ

Ο 26χρονος κεντρικός χαφ, μολονότι μόλις 1,70 ύψος είναι εν ενεργεία διεθνής με την Εθνική Μεξικό και αποκτήθηκε τον Ιανουάριο από τη Θέλτα, έπειτα από θητεία στη Γουαδαλαχάρα (όπου είχε προπονητή τον Αλμέιδα) και την Κρουζ Αζούλ. Η μεταγραφή του στην Θέλτα είχε κοστίσει 11 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που δείχνει πως είναι παίκτης με ποιότητα που θεωρείται πως μπορεί να δώσει ισορροπία, ένταση, καλή τεχνική και νεύρο στη μεσαία γραμμή.

Ωστόσο στη Θέλτα τα πράγματα δεν έχουν πάει καλά, δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του κι ένας δανεισμός δεν φαίνεται καθόλου απίθανο ενδεχόμενο. Για την ΑΕΚ είναι ευτυχής συγκυρία, πως ο προπονητής της ισπανικής ομάδας είναι προσωπικός φίλος του Αλμέιδα και μπορεί να έχει τον πρώτο λόγο εφόσον αποφασιστεί άμεσα να αποχωρήσει. Η υπόθεση είναι ανοιχτή, ο Πινέδα είναι θετικός και πλέον είναι ζήτημα της ΑΕΚ αν και πως θα μπορέσει να προσεγγίσει τον Μεξικανό παίκτη.

Ιδανικά, ο Αλμέιδα θα έβλεπε για τη μεσαία γραμμή της δικής του ΑΕΚ ένα δίδυμο που θα συνέθεταν οι Χουάνγκ και Πινέδα. Με αυτούς θα ήθελε να κλείσει τις βασικές θέσεις στα χαφ, με τον Αργεντινό τεχνικό να δείχνει πως δεν προβληματίζεται από παίκτες που δεν είναι ιδιαίτερα υψηλοί. Όπως φαίνεται μάλιστα, η ΑΕΚ θα πάει για άλλους παίκτες μόνο αν δεν καταστεί δυνατό να πάρει αυτούς τους δύο ή κάποιον από αυτούς τους δύο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News