ΑΕΚ Μεταγραφές: Ο Αλμέιδα δεν έχει κολλήματα

Ονόματα από Λατινική Αμερική ακούμε εδώ και καιρό για την ΑΕΚ. «Ο Αλμέιδα θα φέρει όλους τους Αργεντίνους και τους Μεξικάνους στην ΑΕΚ». Αυτό φαντάζονταν όλοι. Τα σενάρια ειδικά από το Μεξικό πολλά.

Πως όμως άρχισε η ιστορία; Με τον Γκατσίνοβιτς. Ο Αργεντίνος τεχνικός δείχνει ότι δεν έχει κολλήματα. Δεν αποκλείεται να έρθει Λατίνος στην «Ενωση», αλλά φαίνεται ότι ο νέος κόουτς δεν ήρθε για να φτιάξει την… Τσίβας ή την Τσακαρίτα. Ήρθε νωρίς, είδε, κατάλαβε και το πλάνο προχωράει. Η εμπειρία μετράει. Το τι θα γίνει στο γήπεδο είναι μια άλλη ιστορία. Όταν ήρθε ο Αλμέιδα και μαζί του ήρθε και ένα μεγάλο τιμ από συνεργάτες άρχισαν συζητήσεις. Γιατί τόσοι πολλοί και γιατί να αλλάξει φιλοσοφία η ομάδα.

H AEK του έδωσε τα κλειδιά

Η ΑΕΚ έπρεπε να αλλάξει. Και άλλαξε. Έδωσε τα κλειδιά στον προπονητή. Αυτούς ήθελε, αυτούς πήρε για να κάνει καλύτερα τη δουλειά του. Η διοίκηση του έδειξε εμπιστοσύνη. Ως τώρα… στραβοτιμονιές δεν έχει. Φαίνεται ότι δεν ήρθε για να κάνει διακοπές μήτε… αρπαχτές από φίλους του μάνατζερ και να γεμίσει η ΑΕΚ με άγνωστους Λατινοαμερικάνους. Για παράδειγμα ο Καρντόσο γέμισε την ομάδα με αμφιβόλου ποιότητας παίκτες. Στο τέλος τους φορτώθηκε η ίδια η ομάδα και δεν μπορούσε να τους ξεφορτωθεί. Έλεγχος υπάρχει.

Σημασία έχει η ΑΕΚ να γίνει ομάδα. Έχει επίσης τεράστια σημασία ότι ο Αλμέιδα ήρθε νωρίς. Έχει προλάβει να δει και να μάθει. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη ελπίδα για την ΑΕΚ. Το τρένο φαίνεται να έχει μπει στις ράγες. Ο Αλμέιδα ήρθε να δουλέψει και να προσαρμοστεί στα θέλω, τις ιδέες και τις ανάγκες της ΑΕΚ. Όχι για να προσαρμόσει την ομάδα πάνω του. Εκεί είναι και το κλειδί. Η ομάδα πάνω από το εγώ. Τόσο προπονητικά όσο και σε όλα τα άλλα επίπεδα. Κι αυτό είναι κάτι που ισχύει για όλους και για όλα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News