ΑΕΚ μεταγραφές: Με 4 κινήσεις πάει για «ματ» στην παρτίδα με Γιόνσον

ΑΕΚ μεταγραφές: Με 4 κινήσεις πάει για “ματ” στην παρτίδα με Γιόνσον και ετοιμάζεται να τον ντύσει στα κιτρινόμαυρα

Η αλήθεια είναι πως όταν η ΑΕΚ μπήκε στην “κούρσα” για να διεκδικήσει τον Γενς Γιόνσον, ξεκίνησε ως αουτσάιντερ και μάλιστα με σημαντικό χάντικαπ. Ήταν βλέπετε η ισχυρή επιθυμία του Δανού διεθνή χαφ, να συνεχίσει στην Primera Division, μετά από δυο εξαιρετικές σεζόν στην Κάντιθ, οι οποίες μάλιστα τους άνοιξαν και την πόρτα της εθνικής του ομάδα. Όμως η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ ήθελε πολύ τον Γιόνσον. Για την ακρίβεια ήταν αποφασισμένη να κάνει τα πάντα, για να τον πείσει. Και με τέσσερις κινήσεις από αουτσάιντερ, έγινε φαβορί και μάλιστα μέσα στο επόμενο 48ώρο υπάρχει ισχυρό ενδεχόμενο να κλείσει η μεταγραφή. Ποιές ήταν αυτές οι τέσσερις κινήσεις που οδηγούν στο… “ματ” στην παρτίδα για τον Δανό χαφ; 

Πρώτα απ’ όλα η ΑΕΚ προσέγγισε τον Γιόνσον με τέτοιο τρόπο, ώστε να καταστήσει όσο το δυνατόν πιο σαφές, το πόσο πολύ θέλει να τον ντύσει στα κιτρινόμαυρα. Πόσο σημαντικός θα είναι για το αγωνιστικό πρότζεκτ της ομάδας. Προφανώς όλο αυτό δεν είναι αρκετό για να πειστεί ένας παίκτης που είναι ελεύθερος από συμβόλαιο με επιθυμία να συνεχίσει σ’ ένα πρωτάθλημα όπως το ισπανικό ή έστω το ιταλικό. Όμως ήταν υπέαρκετο για να κάνει τον Δάνο να προσέλθει στις συζητήσεις με διάθεση να ακούσει προσεκτικά. 

Κατά δεύτερον η ΑΕΚ ήταν αποφασισμένη να δώσει στον Γιόνσον ένα συμβόλαιο πολύ καλύτερο και απ’ αυτό που είχε στην Κάντιθ αλλά και απ’ αυτό που πιθανότατα ήταν σε θέση να του προτείνουν άλλες ισπανικές ομάδες. Τόσο στα οικονομικά του δεδομένα, όσο και στην χρονική διάρκεια. Στην πρόταση της ΑΕΚ, οι ετήσιες αποδοχές του Δανού δεν φτάνουν το ένα εκατομμύριο, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι μεγαλύτερες από τις περίπου 670χιλιάδες που έπαιρνε στην Κάντιθ. Ενώ η διάρκεια που έχει πέσει στο τραπέζι είναι για τρία χρόνια. Όλα αυτά φυσικά και παίζουν σημαντικό ρόλο για έναν ποδοσφαιριστή που είναι στα 29 του χρόνια και φυσικά είναι μια στιγμή στην καριέρα του που ψάχνει για ένα πολύ καλό συμβόλαιο.

Τρίτον, η ΑΕΚ έριξε στο τραπέζι και το πριμ υπογραφής. Επίσης ένα σημαντικό ποσό, που αν μάλιστα διαμοιραστεί στις χρονιές του συμβολαίου, δίνει απολαβές στον Γιόνσον ακόμα και λίγο παραπάνω από ένα εκατομμύριο. Και αυτή η παράμετρος, ήταν πολύ σημαντική, για να δώσει στην ΑΕΚ ένα πολύ ξεκάθαρο προβάδισμα στην κούρσα για την απόκτηση του Γιόνσον. 

Και τέταρτον, το ταξίδι που έκανε στην Αθήνα μαζί με την σύζυγο του, έχει παίξει επίσης καταλυτικό ρόλο στην υπόθεση. Ο Γιόνσον ήδη είχε αρχίσει να βλέπει με πολύ καλό μάτι την προοπτική της ΑΕΚ για τους τρεις παραπάνω λόγους. Ήθελε όμως να ξέρει αν οι συνθήκες ζωής στην Αθήνα, είναι αυτές που ταιριάζουν στην οικογένεια του. Εξ ου και πέρασε 48 ώρες μαζί με τη σύζυγο του στην Αθήνα, τσεκάροντας τα πάντα για την ζωή εδώ. Και προφανώς έφυγε με τις καλύτερες εντυπώσεις.  

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News