ΑΕΚ μεταγραφές: «Κράτησε» τα 33 γκολ και ψάχνει στην αγορά να αυξήσει τα 4 που «χάνει»

Η πραγματικότητα είναι πως όταν η περυσινή σεζόν έφτανε στο τέλος της, από την επιθετική γραμμή της ΑΕΚ, οι μοναδικοί “σίγουροι” στο ρόστερ ήταν ο Σέρχιο Αραούχο και ο Λιβάι Γκαρσία. Στον Στίβεν Τσούμπερ εκκρεμούσε η ενεργοποίηση της οψιόν αγοράς από την Άιντραχτ, ο Νορντίν Άμραμπατ είχε εκφράσει τάσεις φυγής και ο Καρίμ Ανσαριφάρντ δεν υπολογιζόταν. Οι τρεις που ήταν στον “αέρα” είχαν πετύχει σχεδόν τα μισά από τα 37 γκολ που είχε πάρει η ΑΕΚ από την γραμμή κρούσης της, στην περυσινή σεζόν. 

Έτσι όπως τελικά έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, η Ένωση αυτό που “ψάχνει”, είναι να βρει στην αγορά έναν επιθετικό, ο οποίος θα καλύψει τα… 4 γκολ που θα λείψουν. Τόσα πέτυχε στο περυσινό πρωτάθλημα ο Ανσαριφάρντ. Και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους, που ο Ματίας Αλμέιδα ζήτησε μεταγραφή επιθετικού και όχι τον Ιρανό φορ. Ο δεύτερος, επίσης σημαντικός λόγος, είναι πως ο Καρίμ δεν ταιριάζει στα χαρακτηριστικά που θέλει για τον επιθετικό του, ο Αργεντινός τεχνικός. Και φυσικά αυτό που ψάχνει η ΑΕΚ, είναι ένα φορ που θα πετύχει πολλά περισσότερα, από τα 4 περυσινά γκολ του Ανσαριφάρντ. 

Κατά τα άλλα, τα υπόλοιπα 33 γκολ της περυσινής γραμμής κρούσης της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, παραμένουν στην ομάδα. Τα 12 ήταν του Αραούχο, που ήταν και πρώτος σκόρερ, τα 8 του Τσούμπερ που ακολούθησε τον Αργεντινό, τα 7 του Λιβάι και τα 6 του Άμραμπατ. Μάλιστα σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό που υπάρχει, η ΑΕΚ θα ψάξει στην μεταγραφική αγορά και για έναν μεσοεπιθετικό που θα μπορεί να παίξει και στις δυο πτέρυγες. Και αν αποκτηθεί, θα καλύψει το κενό του Μουαμέρ Τάνκοβιτς, ο οποίος δεν υπολογίζεται στο πλάνο του Αλμέιδα. Σ’ αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχουν περυσινά γκολ για να καλυφθούν, καθώς ο Σουηδός μεσοεπιθετικός δεν σκόραρε ούτε μια φορά στο πρωτάθλημα. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News