AEK Μεταγραφές: Ήθελε τον Γιοακίμ Νίλσον, όμως τη νίκησε το δολάριο

Προτού ακόμα συντελεστούν οι δραστικές αλλαγές στο οργανόγραμμά της, όσον αφορά στη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος, η ΑΕΚ είχε εντοπίσει μεταγραφικούς στόχους που για διάφορους λόγους, δεν προχώρησαν. Ένας εξ αυτών ήταν και ο Γιοακίμ Νίλσον.

Οι άνθρωποι της ομάδας τον εντόπισαν τον περασμένο Γενάρη και άρχισαν να τον παρακολουθούν στενά. Βέβαια τότε εκτελεστικός διευθυντής ήταν ο Γιάννης Παπαδημητρίου που πλέον αποτελεί παρελθόν από την ΑΕΚ και το πόστο του τεχνικού διευθυντή κατείχε ο Παναγιώτης Κονέ, ο οποίος έχει υποβιβαστεί σε ρόλο που ακόμα παραμένει άγνωστος, καθώς οι αρμοδιότητές του δεν έχουν ανακοινωθεί.

Ο διεθνής Σουηδός στόπερ Γιοακίμ Νίλσον, αγωνιζόταν στη γερμανική Μπουντεσλίγκα με τη φανέλα της Αρμίνια Μπίλεφελντ και φαινόταν ότι η δουλειά δεν πήγαινε καλά για το γερμανικό σύλλογο, ο οποίος κατευθυνόταν με ταχύτητα προς τον υποβιβασμό στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Όπως και τελικά συνέβη! Μόνο που στο μεσοδιάστημα, οι αλλαγές στην Ένωση άφησαν αυτή την περίτπωση στο ράφι.

Δεν θα ήταν πάντως και μια εύκολη υπόθεση… Ο 28χρονος Νίλσον έμενε ελεύθερος και μετά από μία καλή τριετία στη Γερμανία με 89 συμμετοχές, 4 γκολ και 2 ασίστ, δεν θα δυσκολευόταν να βρει προτάσεις. Η ΑΕΚ θα έπρεπε να ενεργήσει γρήγορα, όμως το θέμα του «πάγωσε» κάπου στα μισά του περασμένου Μάρτη κι έτσι ο 14 φορές διεθνής με τη Σουηδία κεντρικός αμυντικός, αποφάσισε να μεταπηδήσει στο MLS για χάρη της Σέντ Λιούις Σίτι.

Όταν η Ένωση αποφάσισε να ψαχουλέψει ξανά την υπόθεση, ήταν πλέον αργά. Η πρόταση από την αμερικανική ομάδα ήταν ασυναγώνιστη καθώς τα χρήματα που προσέφερε στον Νίλσον, δεν θα μπορούσε να δώσει η ΑΕΚ για κεντρικό αμυντικό. Έτσι χάθηκε μια περίπτωση που λογικά θα άρεσε και στον Αλμέιδα καθώς πρόκειται για στόπερ με πολύ καλό βιογραφικό, εν ενεργεία διεθνή και σε εξαιρετική ηλικία. Υπάρχουν κι άλλοι όμως εκεί έξω…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News