ΑΕΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Η ζόρικη περίπτωση Γιόνσον, μαρτυρά τις σκέψεις για τις κινήσεις στα χαφ

Μετά από πολλές μέρες που η ΑΕΚ είχε πετύχει να κινείται κάτω από άκρα μυστικότητα για να κλείσει τις μεταγραφικές της εκκρεμότητες, βγήκε στην… επιφάνεια ένας από τους στόχους. Στην Ένωση “κοιτάζουν” πολύ ζεστά την περίπτωση του Γενς Γιόνσον για τα χαφ. Πρόκειται για 29χρονο διεθνή Δανό μέσο, ο οποίος μένει ελεύθερος από την Κάντιθ. Δεν είναι μια καθόλου εύκολη περίπτωση. Το ακριβώς αντίθετο. Είναι εξαιρετικά… ζόρικη. 

Ο Γιόνσον είναι εν ενεργεία διεθνής με την εθνική, με γεμάτες σεζόν σ’ ένα πρωτάθλημα όπως η Primera Division. Είναι χαρακτηριστικό πως τον περασμένο Γενάρη, η Βαλένθια κτύπησε την πόρτα της Κάντιθ προκειμένου να αποκτήσει τον Δανό χαφ. Έκανε πρόταση για την αγορά του. Όμως η Κάντιθ έκρινε πως τα χρήματα δεν ήταν αρκετά, η Βαλένθια αποσύρθηκε και ο Γιόνσον έμεινε μέχρι να φύγει τώρα ως ελεύθερος και με μηδέν ευρώ στα ταμεία της ομάδας. Μάλιστα για το θέμα αυτό η έντονη κριτική στην διοίκηση της Κάντιθ ακόμα και τώρα, σχεδόν έξι μήνες μετά, δεν έχει εκτονωθεί. 

Είναι ο Γιόνσον ένας ποδοσφαιριστής που αρέσει πολύ στους ανθρώπους της ΑΕΚ. Αλλά θα είναι δύσκολο να ανταγωνιστεί οποιονδήποτε “μνηστήρα” προκύψει για τον Δανό από την Primera Division. Εξάλλου ο Γιόνσον φέρεται να έχει μεταφέρει στο περιβάλλον του, πως η προτεραιότητα του είναι να παραμείνει στην Ισπανία. Αν φυσικά βρει την πρόταση που τον ικανοποιεί. 

Πάντως η στόχευση της ΑΕΚ στην περίπτωση του Γιόνσον, “μαρτυρά” και το πως σκοπεύει να κινηθεί για την ενίσχυση στην θέση των χαφ. Ο Δανός είναι περισσότερο “εξάρι”. Έχει καλή τεχνική κατάρτιση, μπορεί να πάρει την πρώτη μπάλα και να ανεβάσει την ομάδα. Αλλά κυρίως η θέση του είναι αμυντικό χαφ. Κάτι που σημαίνει πως η ΑΕΚ για την μια από τις δυο θέσεις των χαφ που θέλει να καλύψει άμεσα μεταγραφικά, είναι με χαρακτηριστικά αμυντικού μέσου. Και η δεύτερη προφανώς είναι “οκτάρι”, καθώς βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγμάτευσης για την απόκτηση του Πινέδα από την Θέλτα. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News