ΑΕΚ Μεταγραφές: Η συμφωνία με Ρακόφ για τον Σβάρνα και μια ομάδα που προσπαθεί να μάθει από τα λάθη της

Η ΑΕΚ θέλει να αλλάξει πολλά από τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στις κακές πορείες των τελευταίων χρόνων και είναι φανερό, πως σε αυτό το ξεκίνημα της μεταγραφικής περιόδου δίνεται μεγάλο βάρος στις αποχωρήσεις.

Επειτα από τις «εύκολες» των Σιμόες και Σάκχοφ που έφταναν σε λήξη συμβολαίου και είχε αποφασιστεί να μην γίνει κίνηση ανανέωσης, ο επόμενος που βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου είναι ο Στράτος Σβάρνας.

Τις τελευταίες ημέρες είχε αποκαλυφθεί πως η πολωνική Ράκοφ ενδιαφερόταν για τον διεθνή στόπερ. Υπήρξαν διαπραγματεύσεις που κατέληξαν σε συμφωνία και όπως επιβεβαίωσε η ΑΕΚ, οι δύο ομάδες τα βρήκαν για τον δανεισμό του Σβάρνα. Η μεταγραφή δεν έχει κλείσει ακόμα, αλλά εντός της ημέρας ο 25χρονος αμυντικός αναχωρεί για την Πολωνία, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να κλείσει η συμφωνία, καθώς όλες οι υπόλοιπες λεπτομέρειες έχουν φιξαριστεί.

Οι δύο ομάδες κατέληξαν σε συμφωνία για δανεισμό με οψιόν αγοράς και ενοίκιο της παρουσίας του παίκτη την επόμενη σεζόν στην Πολωνία. Στην ΑΕΚ θεωρούν πως πρόκειται για μια εξαιρετική συμφωνία σε ό,τι αφορά τους οικονομικούς όρους (τόσο και για τον ποδοσφαιριστή), με τον Σβάρνα να είναι ενθουσιασμένος από τη νέα προοπτική που ανοίγεται στην καριέρα του. Το πιο σημαντικό στη δεδομένη στιγμή αφορά τον τρόπο που χειρίστηκε η ΑΕΚ το θέμα.

Εμαθε από τα λάθη της η ΑΕΚ

Εχοντας καεί στον χυλό και έχοντας παραχωρήσει έναντι πινακίου φακής παίκτες όπως οι Μπακασέτας, Γιακουμάκης και άλλοι, στην ΑΕΚ ήταν πολύ πιο προσεκτικοί. Αλλωστε, παρά την εσωστρέφεια που κυριάρχησε την περασμένη σεζόν και έριξε σε απόλυτη αγωνιστική ανυποληψία τον Σβάρνα, η εκτίμηση για τις ικανότητες του παραμένει υψηλή. Είναι σε καλή ηλικία, έχει παίξει σε υψηλό επίπεδο και στην Εθνική ομάδα.

Ετσι, αν και η Ράκοφ προσέφερε αρχικά 500.000 ευρώ για την απόκτηση του Σβάρνα, η ΑΕΚ ήταν κάθετα αρνητική. Κατά πληροφορίες, οι αξιώσεις της ΑΕΚ ξεκινούσαν από το 1 εκατ. ευρώ και δεν έπεφταν σε κανένα σημείο σε λιγότερες από τις 800.000 ευρώ. Οι Πολωνοί δεν μπορούσαν να ανέβουν τόσο, γι’ αυτό προτιμήθηκε η λύση του δανεισμού με οψιόν αγοράς, που δεν είναι υποχρεωτική. Υπάρχει πίστη πάντως, πως ο Σβάρνας θα δώσει συνέχεια στο καλό όνομα των Ελλήνων στόπερ ανά την Ευρώπη.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News